munkaképtelenségi

Accidente auto în străinătate

Accidente auto în străinătate

Fiecare țară europeană are propria legislație privind traficul. Prin urmare, este mai bine să fiți protejat, dacă călătoriți în străinătate. Asigurați-vă că aduceți trusa de prim ajutor, vesta de vizibilitate, triunghiul de avertizare, raportul european de accidente și cartea verde. Din ghid, veți afla ce trebuie să faceți în caz de accident într-o țară străină și ce trebuie să faceți pentru despăgubire și pe lângă asta vă vom oferi mai multe sfaturi pentru dvs.

Listă de control înainte de plecare

Odată ce aveți o destinație, numărătoarea inversă începe până la călătorie. În astfel de cazuri, este recomandabil să începeți să verificați mașina în timp util, astfel încât să nu vă grăbiți în ultimul moment. Trebuie să rezolvați următoarele înainte de plecare:

  • Verificați cutia de prim ajutor, vesta de vizibilitate (o vestă pentru fiecare pasager), triunghiul de avertizare și echipamentele autovehicului.
  • Solicitați de la asiguratorul dvs. cartea verde gratuită. Acest document nu este obligatoriu în fiecare țară europeană, dar în același timp este recomandat să o aveți cu dvs. În special în Estul Europei ușurează procesul de despăgubire.
  • Introduceți raportul european privind accidentele în compartimentul torpedoului. Acest document standard permite o descriere exactă a unui accident și este disponibil în toate limbile europene.
  • Utilizați scrisoarea de protecție al companiei de asigurări, care va servi ca supliment la asigurarea dvs. la domiciliu și în străinătate. Pentru mai multe informații despre scrisoarea de protecție, consultați broșura Kfz-Schutzbrief.

 

S-a întâmplat un accident: ce se întâmplă acum?

Dacă aveți un accident în străinătate, este important să vă păstrați calmul și să procedați cu precauție și apoi să începeți marcarea locației accidentului. Aceasta include pornirea dispozitivului de avertizare, îmbrăcarea vestei de vizibilitate și plasarea triunghiului de avertizare la 100 de metri de locul accidentului. Dacă aveți vătămări grave, sunați imediat serviciul de salvare și porniți primul ajutor.

În Germania, numerele de salvare și de pompieri sunt 112, iar poliția este 110. Aceste numere sunt diferite în fiecare țară europeană, așa că am colectat numerele de apel de urgență pentru aceste țări. Puteți găsi, de asemenea, numărul de birouri provinciale germane în Germania, astfel încât să puteți apela puncte locale de contact aici.

Numere de urgență europene importante

 

Raportarea accidentelor în Europa

Regula de aur: Oriunde în Europa este valabil numărul 112. Numărul acesta poate fi apelat și fără cartelă SIM sau cod regional. Folosiți regula celor cinci întrebări „W”, când apelați la salvare sau poliție.

  1. Unde s-a întâmplat accidentul? (Wo ist es passiert?)
  2. Ce s-a întâmplat? (Was ist passiert?)
  3. Câte persoane au fost implicate în accident? (Wie viele Personen sind betroffen?)
  4. Ce răni sunt? (Welche Arten von Verletzungen liegen vor?)
  5. Așteptați întrebarea dispeceratului. (Warten auf Rückfragen der Leitstelle.)

Dacă nu stăpâniți limba țării și nu puteți vorbi limba engleză, predați telefonul unei persoane locale (cum ar fi persoana care a cauzat accidentul, șoferul sau un martor). În cel mai rău caz, contactați o persoană de contact germană pentru a obține ajutor în limba germană. Dacă sunteți membru al unui club auto german, puteți discuta cu o persoană de contact germană.

Fotografii și raportul accidentului

În cazul în care nu a avut loc nici un defectsubstanțial în mașină, puteți trage la dreapta imediat de la locul accidentului pentru a preveni blocarea traficul. În cazul unor daune mai grave, lăsați vehiculul în locul producerii accidentului și lăsați urmele neatinse. Utilizați o cameră foto sau un telefon mobil pentru a fotografia din unghiuri diferite și pentru a documenta daunele și poziția mașinii. Acest pas este important pentru a putea finaliza corect raportul de accident și pentru ca, experții implicați să poată să investigheze vehiculul după accident.

Mai întâi, totuși, îndreptați atenția asupra îngrijirii persoanelor rănite și șocate și apoi adresați-vă documentației privind accidentul. Aceasta include examinarea reciprocă a autovehiculelor și a asigurărilor. Notați numărul vehiculului care provoacă accidentul și numele și adresa șoferului sau a proprietarului vehiculului (cu condiția ca cele două să nu fie identice). De asemenea, rețineți locul și ora exactă a accidentului, faceți o fotografie a locului accidentului, vehiculelor implicate și daunelor, înregistrați-le numele și adresa, notați raportul de accident și semnați-l cu fiecare participant. În cele din urmă, sunați compania de asigurări și raportați despre accident.

Dacă sunteți asigurat cu expertul în asigurări al lui ERGO Versicherung, Kevin Ressler, puteți raporta accidentul pe site-ul asigurătorului în limba română.

Raportarea accidentelor auto

Content not available.
Please allow cookies by clicking Accept on the banner

Contact:

Alfred Gräf
015171767010

Web: asigurareingermania.ro

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük