Angajații temporari sunt bolnavi pentru o perioadă mai lungă de timp

Anul trecut, lucrătorii salariați au obținut în medie un total de 20,3 zile de concediu medical în Germania (cu 5,6 zile mai mult decât personalul permanent), potrivit unui sondaj efectuat de Techniker Krankenkasse.

Pe baza acestui studiu, forța de muncă împrumutată suferă adesea de boli musculare și osoase și / sau de boli mintale. În timp ce lucrătorii temporari și-au luat concediul medical pentru boală musculară sau osoasă timp de 4,5 zile pentru, această valoare a fost în medie de 2,8 zile la nivel național.

Din cauza bolilor psihice, angajații temporari au pierdut o medie de 3,4 zile pe an. În comparație cu alte zone, această valoare este de numai 2,4 zile la nivel național.

Munca temporară înseamnă, de obicei, o povară fizică grea

Techniker Krankenkasse consideră, că bolile frecvente ale lucrătorilor temporari se datorează greutății fizice a muncii temporare. Astfel, majoritatea salariaților lucrează într-o profesie, care necesită prestarei unei munci fizice dificile (munca în depozite și ca șofer, asamblarea sau munca auxiliară).

În același timp, alternarea punctelor de lucru, a perspectivelor proaste pentru viitor și a nesiguranței îngreunează munca pentru astfel de persoane. Din acest motiv, TK a solicitat firmelor care angajează muncitori temporari să acorde atenție deosebită volumului lor de muncă. Prin urmare, este extrem de recomandat să se încheie o pensie de invaliditate. Această asigurare vă protejează în caz de o eventuală inabilitate de a munci cauzată de boală.

 

Contact:

Alfred Gräf
015171767010

Web: asigurareingermania.ro