Asigurarea de viață și de pensie unit-linked

Cea mai importantă asigurare din Germania – care este modalitatea corectă de a economisi pentru pensie?

Următoarea descriere demonstrează de ce este atât de importantă asigurarea de pensie și asigurarea de viață unit-linked, cât de asigurați sunteți de ele și ce profit pot aduce.

Articol de Alfred Gräf, specialist în asigurări ERGO (https://asigurareingermania.ro/)

Asigurarea de viață și de pensie unit-linked este o formă suplimentară pentru fondul de pensii. Acesta este destinat clienților care se gândesc la propria lor pensie asigurată financiar, dar au nevoie, de asemenea, de a asigura persoanele rămase în urmă în cazul unui deces.

Pentru asigurarea unit-linked, contribuția la economii inclusă în contribuția de asigurare este direct suportată de unul sau mai multe fonduri de investiții (așa-numitele active separate). Aceste active sunt administrate de societăți de investiții de capital și sunt administrate într-un fond de investiții separat. Fondurile de investiții investesc în diverse titluri de valoare și forme de investiții, cum ar fi valori mobiliare sau imobile. Cât de mari vor fi câștigurile viitoare din asigurări va depinde de valoarea fondului de investiții selectat.

De ce ar trebui să investesc în asigurări de viață și pensie unit-linked?

Întrucât ratele dobânzilor la fonduri sunt slabe, investițiile în asigurări de viață și în pensii unit-linked au șanse de profit mari.

Acest lucru înseamnă că astăzi, pentru o investiție clasică, veți primi o dobândă de 0.5 sau 1.0 pentru banii dvs. de azi.

În funcție de factorul de risc, durata și investiția, aceasta poate însemna o creștere de 3-5% a asigurărilor de viață și a pensiilor unit-linked. Deci, de aproape 6 ori mai mult …

Care sunt investițiile cele mai bune?

Investiți banii cu încredere în economia germană (acesta este cel mai bun sfat pe care îl pot oferi).

Economia Germaniei este cea mai puternică alături de America și China și este una dintre cele mai sigure din lume. Toată lumea investește în Germania și în firmele germane, cum ar fi Mercedes (Daimler), BMW, VW, Bayer (produse farmaceutice), SIEMENS, BOSCH, INFINEON, AUDI, E.ON, LUFTHANSA, etc …

Acestea sunt companii, care oferă milioane de locuri de muncă și înainte ca o astfel de companie să se prăbușească, statul german se grăbește să-i ajute. De aceea banii tăi sunt în siguranță aici și poți să investești în ea. În plus, investițiile în statul german oferă salarii relativ mari, adică profituri.

Ca o corecție, trebuie să adaug că nimic nu este sigur de 100%, dar economia germană ar trebui să se prăbușească complet, pentru ca dvs. să nu puteți profita deloc de investițiile dvs. (dar există puține șanse de asta).

Fiind un fond de investiții optim, aș recomanda MEAG Proinvest, care are drept scop obținerea unei creșteri semnificative a valorii prin investiții pe piețele de capital germane. Accentul se pune pe întreprinderile care urmăresc o creștere mare a sectoarelor sau piețelor lor.

Informațiile despre fondul MEAG Proinvest pot fi văzute aici: https://www.meag.com/reddot/downloads/de/KID_MEAG_ProInvest.pdf

Desigur, MEAG oferă, de asemenea, fonduri de investiții în Asia, America și Europa.

Pot obține o reducere din partea statului german?

Statul german acordă o reducere sub forma reducerii sarcinii fiscale.

Deoarece aceasta este suma lunară netă a contribuțiilor plătite, deci a fost impozitată, doar veniturile din pensionare trebuie să fie impozitate. Dacă contribuțiile au fost plătite mai mult de 12 ani și contractul este plătit după vârsta de 62 de ani, numai 50% din profitul așteptat va fi impus.

Biroul fiscal impune o taxă forfetară pe venitul pe bază al asigurărilor de pensie și viață unit-linked. Acestea sunt veniturile care apar pe contribuțiile plătite ca rate ale dobânzii. Cota de venit impozabilă la începutul pensiei este următoarea:

1.       55. ani: 26%

2.       58. ani: 24%

3.       60. ani: 22%

4.       62. ani: 21%

5.       63. ani: 20%

6.       64. ani: 19%

7.       65. ani: 18%

8.       67. ani: 17%

Cu cât începeți să plătiți mai târziu pentru pensia dvs., cu atât mai puțin va fi venitul impozitat.

De exemplu, o pensie de 300 EUR de la vârsta de 67 de ani este impozabilă la 51 EUR pentru perioada de plată și este scutită de 249 EUR. Dacă vârsta de pensionare este de 58 de ani, partea impozabilă a impozitului pe venit va fi de 72 de euro.

Sunt banii mei în siguranță?

După cum am spus, nu există nimic 100% sigur pe lume la nici o companie de asigurări.

Aceasta arată, de asemenea, că pensiile publice trebuie reduse, deoarece nu pot fi garantate. Acest lucru se datorează faptului că mai puțini oameni plătesc asigurarea de pensie și există tot mai mulți pensionari (încă un motiv pentru a încheia o asigurare de pensii private).

Dar există două modalități de a investi bani:

1. O variantă asigurată cu asigurarea GARANTIE

2. Variația de risc cu asigurarea CHANCE

Asigurarea GARANTIE garantează suma promisă în contract care poate fi 100% la plată. Cu toate acestea, profiturile sunt mai mici, deoarece asigurările investesc o mare parte din banii investiți în bancă pentru a garanta suma GARANTIE. Aceasta este variația sigură.

Clienții pot alege produsul CHANCE mai riscant, deoarece pot genera profituri mult mai profitabile. În această variație, toți banii contribuiți se investesc.

Nu există o siguranță garantată aici, dar trebuie să vă întrebați de ce ați venit în Germania. Pentru că viața aici este reglementată și bine organizată, cu locuri de muncă sigure și promisiuni sigure. Pe scurt, viața este foarte sigură aici. Cu toate acestea, acest lucru este posibil numai cu o economie foarte bună.

Fapt: Economia Germaniei trebuie să meargă foarte rău pentru a nu primi înapoi contribuțiile și profiturile plătite.

Care profituri pot fi direcționate pentru aceste asigurări?

Câștigurile previzibile se bazează pe vârsta clientului, durata contractului, valoarea contribuției și factorul de risc al fondului.

Clienții vă pot înregistra 3-5% din profitul dvs. Informații specifice despre acest lucru pot fi obținute de la Kevin Ressler, specialist la Asigurările ERGO. Pentru aceasta, aveți nevoie de data exactă a nașterii, astfel încât să puteți calcula profitul previzibil.

Datele de contact se pot găsi la sfârșitul articolului.

Dacă nu po sau nu vreau să plătesc asigurarea în continuare?

Dacă nu puteți sau nu doriți să vă plătiți contribuțiile pentru contractul de asigurare dintr-un anumit motiv, puteți încheia contractul și îl puteți restabili mai târziu.

În plus, cu o perioadă de preaviz de o lună, vă puteți rezilia contractul și puteți să fiți rambursați cu suma plătită la zi. Astfel nu există riscuri pentru asigurarea de viață și de pensie unit-linked.

Rezilierea trebuie făcută în scris, dar în schimb asigurătorul nu poate să-l rezilieze până când contribuțiile nu sunt plătite în mod normal.

Cui nu i se rentează încheierea de asigurare de viață și pensie unit-linked?

Pentru ca asigurarea să genereze profit, unul dintre cei mai importanți factori este durata contractului. Cu cât contractul este mai lung, cu atât sunt mai multe profituri.

De aceea, trebuie să recunosc că pentru clienții cu vârsta de peste 55 de ani, asigurarea nu se merită, deoarece un astfel de contract este costisitor și nu poate fi rambursat de asigurări din cauza termenului scurt. Desigur, există și alte posibilități pentru acești clienți.

Ce se va întâmpla cu banii mei în caz de deces?

În momentul decesului, o persoană înregistrată în polița de asigurare va fi rambursată cu valoarea plătită împreună cu toate profiturile. Dacă nimeni nu a fost înregistrat, asigurătorii o să găsească cea mai apropiată rudă (soție, copil, tată, mamă etc.).

Cât de mare ar trebui să fie partea mea de economii?

Este recomandat să setați această valoare cu un specialist. Întrucât asigurările au de obicei un timp de funcționare de câteva decenii, asiguratul nu ar trebui să fie suprasolicitat financiar și ar trebui să poată plăti contribuții pe termen lung.

Fapt: Această asigurare este recomandată tuturor celor cu vârsta de până la 55 de ani pentru a se asigura financiar în viitor și pentru a încheia o asigurare privată pe lângă asigurarea de pensie de stat.

Dacă intenționați să lucrați în Germania până la vârsta pensionării, încheierea acestei asigurări este una dintre cele mai importante măsuri pentru a preveni riscurile sărăciei la o vârstă înaintată.

Pentru mai multe informații, vizitați acest site: http://www.asigurareingermania.ro/asigurari/asiguraredepensie/

 

Contact:

Alfred Gräf

015171767010

Alfred-Florin.Graef@ergo.de

Web: https://asigurareingermania.ro/