Asigurarea de protecție juridică

Asigurarea de protecție juridică

Protecția juridică: Ce spun cititorii noștri despre protecția juridică (STIFTUNG WARENTEST)

 

Mulți oameni au deja asigurare de protecție juridică. În primăvara anului 2017, 969 de cititori ai Finanztest-ului au fost chestionați despre experiența lor în asigurarea protecției juridice. Mai mult de două treimi dintre respondenți au fost mulțumiți de activitatea asigurătorului. Dar: Evident, clienții asigurărilor de protecție juridică se așteaptă la mai multă protecție de la companiile de asigurări, decât li se oferă de fapt.

Va plăti asigurarea sau nu?

809 de participanți la ancheta noastră au avut probleme juridice în ultimii doi ani și au solicitat asigurătorului să ramburseze costurile juridice. Fiecare a șasea persoană a primit un refuz. Cel mai frecvent motiv pentru refuzul de acoperire: teritoriul juridic în cauză nu este acoperită de polița de asigurare. Din această anchetă al cititorilor nu a fost dezvăluită dacă, acoperirea a fost respinsă în mod legal sau ilegal. Evident, unii clienți din asigurările de protecție juridică se așteaptă la mai multă protecție de la polițele de asigurare, decât de fapt li se oferă.

  

Motivele conflictelor legale sunt următoarele:

Supărări frecvente la locul de muncă

Atunci când cititorii noștri au cerut ultima dată consultări juridice, aceștia s-au concentrat în primul rând pe aspecte precum dreptul muncii, drepturile de trafic și dreptul de închiriere al unei locuințe. Orice persoană care dorește să beneficieze de asigurare de protecție juridică în aceste zone ar trebui să aleagă un pachet de asigurare pentru „Viața privată, profesie și tranzit” („Privat, Beruf und Verkehr” – PBV), precum și o asigurare suplimentară de protecție juridică pentru chiriași sau proprietari. Pentru a economisi costurile, mulți oameni ar dori să obțină asigurarea într-o singură zonă importantă de viață, cum ar fi protecția muncii. Cu toate acestea, această protecție este disponibilă numai în pachete, nu și separat.

  

Motive pentru respingere:

Nu este o protecție completă

Chiar dacă ofertele de protecție juridică au denumiri precum „protecție 360 de grade” sau „tarif lipsit de griji”: o asigurare de protecție juridică nu este niciodată o protecție completă. Asigurarea este aromatizată cu mult spațiu (protecție juridică minimă). Clienții simt acest lucru atunci când asigurătorul respinge garanția. „Zona dvs. juridică nu este asigurată”, este un exemplu de răspuns, în scrisoarea de respingere. Respingerea acoperirii este uneori justificată de faptul că, cauza conflictului provine din perioada anterioară încheierii asigurării. Am primit 137 de răspunsuri despre motivul respingerii.

 

Ce a făcut după respingere?

Punere sub semnul întrebării al respingerii

Rezultatul sondajului nostru arată că majoritatea clienților acceptă, fără nici un fel de rezistență, atunci când un asigurător de protecție legală respinge costurile litigiului. În ultimii ani, însă, numărul cazurilor câștigate de consumatori a demonstrat că, respingerea este adesea ilegală. Oricine are îndoieli cu privire la legalitatea respingerii trebuie să se apere. Nu costă nimic să se facă o plângere către ombudsmanul de asigurări. Am primit 137 de răspunsuri la întrebarea de respingere.

 

Contact:

Alfred Gräf
015171767010

Web: asigurareingermania.ro