Calcularea simetrică a pensiei noastre

Calcularea simetrică a pensiei noastre

Fiecare angajat plătește o asigurare obligatorie de pensie împreună cu angajatorul său. Și care este rezultatul? O pensie sigură, nu contează dacă este mică sau mare, dar măcar vă puteți baza pe ea. Aici, totuși, pornesc problemele și nu doar doar pentru un angajat obișnuit. Mulți consilieri financiari, care se auto-denumesc profesioniști, în fapt, nu pot calcula pensiile clienților lor. În schimb, se bazează pe așa-numitele informații privind pensiile (Renteninformation) și vor calcula după cum urmează:

Formula simplificată de pensionare

Să presupunem că, câștigați 3.000 de euro pe lună. Calculați cu următoarea formulă simplă:

Câștiguri brute lunare / 100 x ani de lucru = pensionare

Astfel: (venit lunar brut) 3.000: 100 x 1 (1 an) = pensie pentru un an de muncă

Pensie din vest sau est de? În prezent, Deutsche Rentenversicherung (Sistemul German de Asigurări de Pensii) prevede pentru viitorii pensionari un supliment de 10% în Germania de Est pentru venituri egale (a se vedea diagramele). Între 2018 și 2025, această indemnizație va fi abandonată treptat, iar pensiile din est și vest vor fi egalizate. Cu toate acestea, aplicarea la dreptul de pensie (drepturi viitoare) nu este scurtat. Pensia anterioară din Est crește mai încet, ceea ce nu ne falsifică calculele, aceasta este doar informație de interes personal pentru dumneavoastră.

Cât va fi pensia mea?

Să presupunem că sunteți absolvent, aveți 27 de ani, proaspăt angajat pe câmpul de muncă cu un salariu brut de 3.000 de euro. V-ar plăcea să aflați la ce pensie vă puteți aștepta în 40 de ani, la vârsta de 67 de ani? Luați formula de mai sus:

Venitul brut lunar / 100 x Viața de lucru = Pensie

3.000 de euro: 100 x 40 = 1.200 de euro

Cum afectează o creștere salarială de 1 000 EUR pensia mea?

Exemplu. Întrebarea clientului către consultantul său: Eu voi fi șeful departamentului, iar venitul meu brut va crește cu 1.000 de euro. După 20 de ani voi avea 67 de ani. Ce influență are aceasta asupra pensiei mele?

Răspunsul este simplu, trebuie doar să înlocuiți cifrele din formula:

+1000 euro: 100 x 20 = +200 euro creștere a pensiei

Care este impactul asupra pensiei mele unei reduceri de 1.000 de euro din venit?

În cazul în care venitul dvs. este acum redus cu 1.000 EUR (și pentru următorii 20 de ani, până la 67 de ani), trebuie să modificați semnul +. Deci, trebuie să utilizați rata de economisire de 200 EUR pentru a compensa o diferență de pensie de 200 euro (dobândă de 3% și costuri tipice posibile).

Este important faptul că, în ambele cazuri, suma de 200 de euro (diferența de pensie și rata de economisire), este o coincidență matematică. Pentru această situație, o regulă utilă: cine trebuie să economisească 1 EUR la mijlocul anilor 40, ar trebui să plătească acum 1 EUR din salariul său. Pentru persoanele mai în vârstă este “mai scumpă” economisirea, iar pentru persoanele mai tinere mai ieftină. Acest lucru se datorează ratei dobânzii. Prin urmare, merită să începeți economisirea din timp. Și acest lucru poate fi ușor completat de asigurarea privată de pensie.

Solicitați o ofertă personalizată acum. Kevin Ressler vă stă la dispoziție de la Compania Germană de Asigurări.

Ce se întâmplă dacă am plătit o asigurare de pensie în străinătate, dar aș vrea să primesc pensia mea în Germania?

Prima de asigurare de pensie de obicei trebuie plătită în țara din care primiți venitul. Din acest motiv, lucrătorii pot plăti periodic asigurări de pensii peste hotare, dar mai târziu se întorc în Germania și își petrec anii de pensionare aici. În acest caz, este posibil să ridicați o pensie străină în Germania dacă, aveți dreptul de a aplica la o pensie în conformitate cu legislația străină. Acest lucru se aplică numai statelor membre UE și țărilor cu care Germania a încheiat un tratat în acest domeniu.

Acordul de securitate socială în străinătate – taxe de asigurare de pensie și timp de așteptare

Ce servicii sunt acoperite de pentru un angajat care plătește o asigurare de pensie în străinătate depinde de țară, dar nu poate fi egalizată cu pensia germană. Astfel la un moment dat, în anumite circumstanțe, puteți să vă bazați pe pensii multiple din mai multe țări. Cu toate acestea, în conformitate cu Acordul de securitate socială, anii de pensie plătiți în străinătate pot fi atribuiți pensionării germane. În Germania, este necesar un minim de 35 ani de asigurare pentru pensionarea normală. Dacă un angajat a plătit o asigurare de pensie peste hotare, acest timp poate fi calculat timp de 35 de ani, și acesta este valabil și invers.

În felul următor puteți obține pensia dvs. străină în Germania

Acele persoane care temporar nu locuiesc în Germania sau care nu provin de aici, dar care doresc să-și petreacă anii de pensionare aici, desigur, pot compensa asigurarea de pensie plătită în străinătate în Germania. În practică, acest proces este destul de complicat, astfel încât s-ar putea să doriți să apelați la sfatul experților de la Deutsche Rentenversicherung. Practic, trebuie să apelați la biroul la care ați plătit asigurarea de pensie.

Cei care trăiesc în Germania au posibilitatea de a solicita pensia asigurată și plătită în străinătate de Sitemul German de Asigurări de Pensie (Deutsche Rentenversicherung). În acest caz, este obligatoriu să solicitați consiliere personalizată. În special, un consilier competent poate să vă facă legătura cu birourile ale DR, dacă este vorba despre o pensie străină.

Compararea tarifelor de servicii și schimbarea furnizorilor de servicii poate economisi aproape 4.000 de euro pentru familii în ajunul Anului Nou

La sfârșitul anului, utilizatorii ar trebui să analizeze tarifele pentru asigurări, electricitate, gaz, DSL și telefonie mobilă. Un sondaj Bertelsmann declară că, familiile și persoanele singure pot economisi până la 3.972 sau 3.085 de euro prin comparația tarifelor și schimbarea furnizorilor. În plus, pot îmbunătăți performanța serviciului.

Una dintre cele mai importante asigurări este asigurarea de răspundere civilă privată. Există tarife cu putere ridicată pentru asigurările de răspundere civilă private, de la locul de muncă sau pentru trafic: pentru persoanele necăsătorite de la 40 de euro și de la 50 de euro pentru familii. Proprietarii câinilor sunt sfătuiți să solicite asigurarea de răspundere civilă pentru câini. În plus, asigurarea auto, asigurarea de protecție juridică, asigurările casnice și asigurarea locuinței sunt, de asemenea, importante. Prin compararea acestor asigurări și schimbarea furnizorilor de servicii, familiile și persoanele necăsătorite pot economisi până la 1.400 de euro

 

Contact:

Alfred Gräf
015171767010

Web: asigurareingermania.ro