Fondul de asistență a medicală

Fondul de asistență a medicală

Fondul legal de asistență medicală: Întrebările dvs., răspunsurile noaste

Nouă din zece germani au asigurări obligatorii de asistență medicală. Majoritatea acestor servicii de asigurare sunt prevăzute de lege. Cu toate acestea, în ceea ce privește contribuțiile, serviciile implicite și cele suplimentare, există diferențe între fondurile individuale de asigurări de asistență a bolnavilor. Răspundem la întrebările din FAQ. Mai mult, o să explicăm când puteți schimba fondurile, cum vă puteți afirma în calitate de antreprenor independent și cum funcționează asigurarea de sănătate pentru pensionari.

Beneficiile asigurării legale de sănătate 

Ce servicii sunt incluse în fondurile de asigurări obligatorii?

Fondurile pentru asistența medicală trebuie să plătească pentru tratamentul obligatoriu și prescris de lege, medicamente și alte servicii, care sunt specificate în catalogul Fondului de pacienți. Acestea sunt enumerate în Codul Civil German Ediția a V-a (Sozialgesetzbuch). Serviciile furnizate aici reprezintă aproximativ 95% din toate serviciile pentru pacienți.

În acest caz în ce fel sunt diferite fondurile?

Asigurările de sănătate pot oferi, de asemenea, servicii suplimentare, cum ar fi contribuțiile la tratamentul osteopatiei sau curățarea profesională dentară.

Asigurarea mea este valabilă și pentru copiii mei?

Copiii sunt asigurați gratuit până la vârsta de 18 ani.

  

Care sunt opțiunile mele atunci când asigurătorul de sănătate refuză să plătească tratamentele sau medicamentele prescrise?

De îndată ce sunteți respins, există de obicei patru săptămâni pentru a face apel. Asigurările legale speciale de sănătate ne arată reușita acestuia.

Schimbarea fondului

Când îmi pot schimba fondul de asistență medicală?

De obicei, sunteți legat de asigurarea medicală timp de 18 luni. Perioada de preaviz durează pentru fondul asistență medicală timp de două luni, până la sfârșitul lunii. Dacă asigurătorul de sănătate vă mărește contribuția suplimentară, aveți un drept special de anulare.

La ce trebuie să fiu atent dacă vreau să trec la un alt fond medical?

Serviciile fondurilor de asigurări de îngrijire a sănătății obligatorii sunt aproximativ 95% similare. Cu toate acestea, dacă sunteți în căutarea unor servicii suplimentare, selectați noile fonduri obligatorii de boală.

   

Pot fi respins de la un fond de asistență medicală?

Nici unul dintre fondurile legale de asigurări de sănătate nu au posibilitatea de a vă respinge – chiar dacă sunteți bolnav sau mai în vârstă. Nu trebuie să vă faceți griji dacă aveți un fond mai ieftin și așadar beneficii mai rele. Aproximativ 95% din beneficii sunt aceleași pentru toți asigurătorii de sănătate.

Cum să calculați contribuțiile

Sunt liber-profesionist și am asigurare încheiată voluntar. Cum se calculează contribuția  mea la asigurarea de sănătate de stat?

Persoanele care desfășoară activități independente au o bază minimă de contribuție, în prezent de aproximativ 2.231 de euro. Aceasta înseamnă că, dacă venitul dvs. lunar este mai mic decât acest fond se va calcula ca și cum ați câștiga 2 178,75 de euro. Dacă venitul este mai mare, atunci, desigur, se calculează o contribuție mai mare. Excepțiile se aplică antreprenorilor începători. În acest caz, baza pentru taxă este de 1487,50 de euro. Toate veniturile sunt adăugate la calcularea contribuțiilor, nu numai veniturile obținute din activități independente, ci și chiriile și câștigurile de capital.

  

Care este diferența dintre limita contribuției și limita de asigurare obligatorie?

Limita de contribuție este o suma pe baza căreia se calculează suma maximă a contribuțiilor de asigurări obligatorii de asistență medicală. În 2017, valoarea de referință pentru vechile și noile provincii federale este de 4.350 de euro pe lună. Limita de asigurare obligatorie arată cât de multe contribuții trebuie asigurate în mod obligatoriu în cadrul asigurărilor de sănătate statutare. În 2017, valoarea de referință este de 4.800 de euro. Dacă venitul dvs. lunar depășește această limită de asigurare obligatorie, puteți trece la o asigurare privată de sănătate.

Ce se întâmplă dacă primesc o pensie din contribuțiile de asistență și din pensia ocupațională?

În acest caz, trebuie să plătiți integral contribuția la asigurările de sănătate și de îngrijire.

Asigurarea de sănătate pentru pensionari 

Ca pensionar, cum pot beneficia de asigurarea legală de sănătate?

KVdR (Krankenversicherung der Rentner) acoperă asigurarea de sănătate pentru pensionari în Germania, din fondurile statutare de asigurări de sănătate. Condițiile asigurării obligatorii sunt definite precis. Asiguratul este obligat să aibă asigurare obligatorie de asistență medicală sau asigurare de familie, cel puțin nouă zecimi din a doua jumătate a timpului petrecut pe câmpul muncii. Nu contează dacă este voluntară sau obligatorie. Dacă nu puteți îndeplini cerințele, veți fi asigurat voluntar în KVdR.

Are KVdR, de asemenea, parte din asigurările mele de sănătate?

Da, KVdR acoperă jumătate din rata contribuției globale, adică 7,3%. Pensionarul plătește contribuția suplimentară.

Tratamente în străinătate

Fondul de boală de stat plătește pentru tratamente europene sau am nevoie de asigurare de sănătate pentru străinătate?

În fapt, o asigurare legală de sănătate va plăti pentru tratamentul ambulatoriu și spitaler din Europa. În orice caz, nu uitați să vă luați cartea de sănătate cu dvs. în vacanță. Cu toate acestea: dacă călătoriți în străinătate, veți avea nevoie și de o asigurare de sănătate în străinătate.

 

Cine plătește în cazul în care trebuie să mă întorc în Germania din cauza unui accident sau a unei boli grave?

Fondul de asigurări de sănătate statutar, în principiu, nu este destul pentru transportarea pacienților în Germania. Nici măcar în Europa. Fără asigurare de sănătate pentru străinătate, veți plăti mii de euro. Înainte de a călători, trebuie să vă întrebați asigurarea dvs. privată dacă acoperă oricare dintre aceste costuri.

În ce cazuri va plăti fondul statutar de asigurări de sănătate pentru tratament cronic în străinătate?

Dacă călătoriți în Europa, nu trebuie să vă faceți griji, deoarece costurile tratamentelor vă sunt acoperite de asigurarea de stat obligatorie. Fondurile pacienților plătesc pentru ceea ce ar plăti și în Germania. Dar orice cost suplimentar, va trebui să îl plătiți din buzunarul dumneavoastră. În afara Europei, asigurătorul de sănătate nu acoperă nici un cost. Cu toate acestea, bolnavii cronici pot călători oriunde în lume, dar trebuie să discute înainte de călătorie cu fondurile de asistență medicală acest aspect, deoarece fondul poate plăti pentru tratamentul pacienților cronici la nivel mondial în fiecare an, timp de 6 săptămâni. Cu toate acestea, costurile nu sunt acoperite automat de fondul de boală.

De unde pot obține informații când temporar lucrez în străinătate sau locuiesc în străinătate?

Mai întâi trebuie să informați fondul de asistență de boală despre acest fapt. Pentru mai multe informații, vă rugăm să contactați:

Asociația Germană de Asigurări de Sănătate (Deutschen Krankenversicherung Ausland Verbindungsstelle – DVKA).

 

Contact:

Alfred Gräf
015171767010

Web: asigurareingermania.ro