Sărăcia la bătrânețe crește drastic în germania

Sărăcia la bătrânețe crește drastic în germania

Pentru tot mai mulți pensionari devin lipsite de plăcere anii de pensionare. Potrivit unui sondaj, sărăcirea persoanelor în vârstă până în 2036 va crește considerabil.

Sărăcia la bătrânețe nu a fost o controversă în trecut. La aceea vreme, în Germania locuiau relativ puțini pensionari săraci. Cu toate acestea, începând cu anii ’90, tot mai mulți oameni au fost familiarizați cu conceptul de mini job, venit de foame și șomaj. Mulți dintre ei se aflau la pensie. La cererea Fundației Bertelsmann, institutele de cercetare economică DIW și ZEW au evaluat modul în care sărăcia la bătrânețe va deveni drastică în viitor.

În conformitate cu aceasta, în 2036, fiecare a cincea personă, care a împlinit 67 de ani, va fi amenințată. Potrivit sondajului, riscul de sărăcire pentru pensionarii recenți se ridică de la 16,2% la 20,2% în țară. Cercetătorii au prezentat diferite scenarii privind evoluția situației în ceea ce privește evoluția pieței muncii și a ratelor dobânzilor la proprietatea privată. Astfel, sărăcia amenință persoana care posedă mai puțin de 60% din venitul mediu al populației.

Pe baza sondajului, femeile singure, persoanele necalificate, salariații temporari și șomerii pe termen lung sunt cei mai afectați.

Amenințarea sărăciei este foarte complexă și se datorează, în principal, schimbărilor din ultimii 25 de ani pe piața forței de muncă. Motivele includ locuri de muncă pe jumătate de normă sau aderarea târzie la câmpul de muncă. Contractele pe termen nedeterminat, societățile pe acțiuni individuale (Ich-AG) și unele reforme ale pensiilor au contribuit la acest proces. Cu toate acestea, autorii subliniază trei motive importante: întreruperea muncii (mamele), angajarea dubioasă într-o categorie salarială mică și scăderea pensiilor datorate unei societăți în curs de îmbătrânire.

Conform sondajului, în viitor, noii pensionari nu sunt doar amenințați de sărăcie, ci vor avea nevoie de asistență socială.

Deci, ce este de făcut? O condiție de bază pentru o pensie satisfăcătoare este o muncă bine plătită cu o obligație de asigurare socială,. Cu toate acestea, acest lucru nu este util pentru cei care nu au avut astfel condiții pentru mai mulți ani. Prin urmare, cercetătorii solicită politicienilor să găsească soluții specifice pentru problemele grupului țintă, modalitățile de căutare a unui loc de muncă și poziția pieței de capital. În schimb, sondajul nu oferă sugestii concrete, pe lângă faptul că oferă grupului țintă sugestii pentru o tranziție mai flexibilă și mai sigură din viața profesională.

Prin urmare, propunerea noastră este de a face urgent o asigurare privată de pensie care să compenseze asigurarea de pensie de la stat. Acesta este un mare ajutor pentru a avea suficienți bani pentru anii de pensionare în Germania sau România.

Contact:

Alfred Gräf
015171767010

Web: asigurareingermania.ro