Asigurare de viață de risc în Germania

Asigurarea de viață pentru risc oferă securitate financiară supraviețuitorilor în cazul decesului dumneavoastră.

Pregătirea este, de asemenea, o formă de responsabilitate!

kockazati eletbiztositas

 Caracteristici cheie:

După această introducere orice persoană poate concluziona: asigurarea de viață de risc a fost destinată pentru cazurile cele mai grave, și suma convenită se plătește supraviețuitorilor numai în cazul în care asiguratul a decedat. Într-un astfel de caz contribuie, asigurarea de pensie germană, o despăgubire financiară, despre care aproape toată lumea a auzit cel puțin o dată, și anume pensia pentru văduve și orfani.

Trebuie făcută o distincție între așa-numita pensie mare de văduv/ă și pensia mică de văduv/ă, care depinde de factorii enumerați mai jos. Este un factor decisiv vârsta soțului supraviețuitor și prezența copiilor minori. În cazul în care soțul supraviețuitor este mai în vârstă de 45 de ani și 4 luni, va primi așa-numita pensie mare de văduv/ă (regula de calcul: 55% din renta persoanei decedate). În cazul în care soțul supraviețuitor este mai tânăr de această vârstă, va primi pensia mică de văduv/ă (regula de calcul: 25% din renta persoanei decedate). Dacă o văduv/ă mai tânăr/ă crește un copil minor, poate obține o pensie de văduvă mare.

Calculator asigurări de viață

Este important să cunoaștem două fapte despre asigurarea legală de deces:

Deoarece aceasta este doar o asigurare de bază, este recomandabil să aveți o asigurare de viață de risc, adică un contract privat, în care dumneavoastră stabiliți cine și cât va fi plătit în caz de deces. 

Motive pentru încheierea asigurării de viață de risc

Decesul persoanei asigurate determină ca supraviețuitorii să fie plătiți. Există mai multe motive pentru a decide asupra unei astfel de asigurări. Cele două motive cele mai comune sunt după cum urmează:

…Alegeți o sumă de asigurare egală cu suma împrumutului. Merită să ne gândim la această asigurare într-o gospodărie în care doi salariați lucrează pentru a plăti împrumutul lunar, deoarece dacă unul dintre ei moare, atunci poate apărea următoarea situație de viață: supraviețuitorul aproape imediat după ce partenerul său a decedat se reîntoarce pe câmpul de muncă la normă întreagă. Viața nu se va schimba complet, iar prioritățile nu vor fi complet aliniate la noua situație.

Asigurați-vă familia dvs. cu o opțiune de plată unică, care este suficientă pentru cel puțin o anumită perioadă de timp după un eventual deces (de exemplu, timp de cinci ani), pentru ca familia îndurerată să își poată trăi viața în siguranță. O atenție deosebită ar trebui acordată copiilor. Partenerii de viață, care nu sunt căsătoriți legal vor trebui să ia în considerare că, în cazul în care partenerul de viață moare, supraviețuitorul nu va primi pensia de văduv/ă de la stat.

Înainte de încheierea asigurării de viață, trebuie să răspundeți la întrebări medicale, cum de altfel este cazul, și în multe alte servicii. Următoarea regulă se aplică din nou: este mai bine să dezvăluiți în exces decât să ascundeți ceva. Este foarte important momentul, când vi se adresează întrebarea dacă sunteți o persoană care fumează sau nu fumează. Pe baza acestei întrebări, este posibil să existe o diferență de 50% a contribuțiilor. De asemenea, nu merită să ascundeți adevărul în acest caz, pentru că atunci când se stabilește că fumați, dar ați selectat un statut de nefumător, veți fi penalizat corespunzător din suma plătită. Acest lucru poate limita în mod semnificativ planul inițial de asigurare.

În cazul asigurării de viață de risc, există diferențe suplimentare între contribuțiile brute și cele nete, care uneori pot fi semnificative. Contribuția netă este contribuția pe care clientul trebuie să o plătească, în timp ce contribuția brută reprezintă contribuția pe care clientul ar trebui să o plătească în cel mai rău caz în care surplusul societății de asigurări se va schimba negativ. Există două modalități de a obține surplusul:

– surplus de risc – compania are mai multe decese decât este cazul;

– excedentul de dobânzi – compania își investește banii și generează profituri.

Dacă cele două excedente sunt mai scăzute decât în ​​primul an al contractului, atunci contribuția poate fi ajustată până la valoarea contribuției brute. Prin urmare, contribuția brută ar trebui să fie mai mică decât capacitatea pragului lunar. În cazul anumitor asigurări de viață de risc, se diferențiază între despăgubirea garantată și performanța totală. Aici, surplusurile (excedente de risc și surplusuri de dobândă) sunt folosite pentru a plăti mai mult. Exemplu: În 2017 suma garantată este de 100.000 €, cu o valoare de performanță totală de 150.000 €. În cazul în care în 2018 vor deceda mai multe persoane asigurate decât au fost luate în calcul, excedentul de dobânzi va fi redus și compania poate reduce performanța generală a decesului, dar aceasta nu poate fi niciodată mai mică decât suma garantată a asigurării. Dacă aceste două numere sunt foarte diferite, atunci este mai bine să alegeți o performanță garantată mai mare pentru o siguranță crescută.

Unii asigurători oferă contracte parteneriat pentru cupluri – În cazul în care o persoană moare, contractul va fi plătit și anulat. Dacă ambele părți mor în același timp, suma de asigurare va fi plătită persoanei îndreptățite o singură dată. Prin urmare, analizăm întotdeauna cu atenție diferența dintre contribuțiile între polițele individuale de asigurare și polițele de asigurare partenere. În cele din urmă, se aplică următoarele: rămâneți sănătos și rămâneți în viață, deoarece niciun ban în lume nu poate înlocui un tată sau o mamă!

Alfred Gräf

Specialist în asigurări germane

Aveți întrebări?

Oferim mulți ani de experiență pe piața asigurărilor din Germania.
Căutați-ne cu încredere!

Suntem bucuroși să vă informăm prin e-mail și telefon, în fiecare zi
între 8:00 și 20:00!