adasveteli

Contract de vânzare-cumpărare a autovehiculului

Contract de vânzare-cumpărare a autovehiculului: chiar am nevoie de acesta?

A sosit ziua mult așteptată, ați cumpărat o mașină nouă. Totul merge bine, mașina merge ca vântul, testul a fost super, prețul de achiziție a fost perfect și, pe deasupra, vânzătorul a fost simpatic. Ai încredere în totalitate în vânzător, chiar ai ieși cu acesta să vezi un meci de fotbal. Acum, sincer, ați prefera să faceți imediat tranzacția, să dați mâna și să luați mașina, nu?

Acest lucru este pe deplin de înțeles și ar fi chiar posibil din punct de vedere juridic. Cu toate acestea, pentru a nu fi surprins neplăcut în viitor, trebuie să fiți atent nu numai atunci când alegeți o mașină, ci și în ceea ce privește formalitățile. Desigur, acest lucru se aplică și achizițiilor online de mașini. Aceasta include, în special, încheierea unui contract scris de vânzare detaliat pentru mașină. Contractul vă oferă siguranță juridică și vă ajută să eliminați neînțelegerile și confuziile care apar în timpul achiziției.

Ce ar trebui să includă contractul de vânzare al autovehiculului?

Practic, puteți încheia un contract de vânzare al autovehiculului așa cum doriți. Cu toate acestea, vă recomandăm să faceți acest lucru în scris. Astfel puteți evita neînțelegerile și conflictele inutile, indiferent dacă cumpărați mașina de la un comerciant privat sau industrial. Iată o prezentare generală a ceea ce ar trebui să includă un contract de vânzare:

Numele și adresa vânzătorului

Numele și adresa cumpărătorului: prezentați cartea de identitate în calitate de cumpărător și includeți numărul acesteia în contract.

Denumirea exactă a vehiculului: introduceți numărul de identificare al vehiculului format din 17 cifre, data primei autorizații și numărul de înmatriculare (Zulassungsbescheinigung II).

Posibile neajunsuri și defecte ale vehiculului: în calitate de vânzător, sunteți obligat să raportați orice accident minor al vehiculului și să îl înregistrați în contract. Aceste defecte includ defectele reparate după accidente.

Consumabile și accesorii: În calitate de cumpărător, asigurați-vă că accesoriile mașinii sunt incluse în contract.

Preț întreg: vă recomandăm să includeți valoarea în cifre și în litere.

Data predării: Pentru a rezolva eficient problemele apărute în timpul administrării garanției cu asigurătorul, mai ales dacă mașina nu a fost încă înregistrată, menționați în contract data și ora exactă a predării.

Excluderea garanției pentru lipsa de piese: la vânzarea unei mașini, vânzătorul nu este obligat să ofere o garanție pentru lipsa de piese. Excluderea oricărei garanții trebuie menționată în mod specific în contract.

Obligația de transcriere: cumpărătorul se angajează în contract să transcrie mașina într-un anumit termen (de obicei 3 zile).

De unde pot descărca un model de contract de vânzare pentru autovehicule?

Este responsabilitatea Dumneavoastră să redactați contractul de vânzare. Puteți crea un contract nou sau puteți alege dintre modelele existente.

Descărcare contract de vânzare

Important!

Acest contract se aplică numai vânzării mașinilor second-hand. În cazul în care un contractant vinde o mașină uzată, clauza „Excluderea garanției pentru piesele lipsă” din contract devine invalidă. Un antreprenor este o persoană care efectuează vânzări de mașini prin intermediul unei companii industriale sau private.

Alfred Gräf

Specialist în asigurări germane

Aveți întrebări?

Oferim mulți ani de experiență pe piața asigurărilor din Germania.
Căutați-ne cu încredere!

Suntem bucuroși să vă informăm prin e-mail și telefon, în fiecare zi
între 8:00 și 20:00!