Incapacitate pentru asigurarea muncii

Invaliditatea poate afecta pe toată lumea: un profesor, un angajat sau un agent independent. Nimeni nu este protejat împotriva riscurilor.

magan balesetbiztositas_1

Ce este asigurarea de invaliditate?

Dacă cineva devine incapabil de a munci, de obicei, se deduc unele venituri din salariu. În majoritatea cazurilor, se adaugă alte taxe financiare, cum ar fi taxele medicale sau de îngrijire. Este deosebit de dificil pentru tinerii care nu dispun de resurse financiare, familiile cu o singură sursă de venit sau persoanele fără partener de viață. În multe meșteșuguri, riscul de invaliditate este deosebit de ridicat. Dar chiar și cei care nu lucrează fizic sunt expuși riscului de incapacitate de muncă. Asigurarea de incapacitate de muncă poate reduce pragul financiar. Acest lucru este deosebit de important deoarece serviciile de asigurări obligatorii de pensie au scăzut semnificativ în ultimii ani.

Cauze pentru incapacitate de muncă:

14,62% alte boli

23,01% boli ale oaselor și boli motorii

33,92% tulburări neurologice și psihice

7,72% boli cardiovasculare

9,99% accidente

15,92% cancer, sau boli asemănătoare

Ce oferă asigurările de incapacitate de muncă?

Asigurarea de incapacitate de muncă privată plătește, de regulă, o pensie unei persoane asigurate care a devenit incapabilă, dacă este calificată drept invalidă, datorită unui accident sau al unei boli, la un grad de cel puțin 50%. Cei care au nevoie de îngrijire și cei care sunt cel puțin la gradul I de handicap sunt adesea clasificați ca fiind incapacitați, în funcție de aranjamentul contractual.

Când se poate califica o persoană drept incapabilă de muncă?

În contractul de asigurare, legiuitorul a definit incapacitatea de a lucra după cum urmează:

“Cineva nu este în măsură să lucreze parțial sau complet pe termen lung din cauza ultimei sale ocupații (care a fost desfășurată fără probleme de sănătate), a bolii, a vătămărilor corporale sau a retardului fizic și mental care depășește limită de vârstă.

Ca o condiție suplimentară (…), este posibil să se cadă la acord că, persoana asigurată nu poate desfășura nicio altă activitate și că nu este în măsură să desfășoare altă activitate care să îi corespundă formării și competențelor și să corespundă contractului anterior de muncă încheiat pe o durată nedeterminată. “

Merită să știți

Punctul critic la încheierea contractelor de asigurare este întrebarea: cât de mare este riscul de incapacitate de muncă al reclamantei?

În consecință, încheierea asigurării și condițiile de asigurare depind de următorii factori:

1 starea de sănătate, boala actuală sau boala anterioară

2 vârsta

3 Ocupații practicate (Compania de asigurări deseori definește riscul ocupațional pe baza așa-numitului “Catalog profesional”)

4 hobby-uri riscante

Înainte de semnarea unui unui contract se desfășoară o așa-numita evaluare a riscurilor, prin care se realizează o evaluare adecvată a condițiilor individuale de trai.

Evaluarea riscului

În cursul evaluării riscurilor, asigurătorul va solicita solicitantului să ofere răspunsuri scrise la anumite întrebări privind starea sa de sănătate și istoricul medical:

Investigarea se referă, în general, la cei cinci până la zece ani anteriori cererii.

Dacă se constată limitări relevante, cum ar fi alergii, atunci trebuie completat un chestionar suplimentar pentru detalii suplimentare.

Pe baza acestor informații, solicitantului i se atribuie un profil de risc specific. Pe această bază, asigurătorul determină valoarea contribuției, care este garantată pentru întreaga perioadă a contractului.

Puteți utiliza calculatorul nostru pentru a calcula costul asigurării dvs.

Asigurăți mijlocul de trai

Este o opțiune rezonabilă pentru toată lumea: asigurarea de incapacitate de muncă. Dacă o boală sau o leziune vă împiedică în permanență practicarea ocupației, asigurarea de incapacitate ERGO vă poate proteja de consecințele financiare. Profitați de serviciul nostru de încredere în cazul unui grad de cel puțin de 50% de incapacitate.

Beneficiile asigurării noastre de incapacitate de muncă:

În mod obișnuit nu există o referință abstractă

În cazul în care profesia anterioară nu mai poate fi practicată, în majoritatea cazurilor nu o să vă cerem să munciți ceva complet diferit.

Contribuție nelimitată la servicii

Obligația de a vi se acords servicii este recunoscută pentru o perioadă nelimitată de timp. Nu trebuie să vă ocupați în mod activ de pensia dvs. de invaliditate.

O pensie de incapacitate este prevăzută pentru incapacitate de 50%.

Cu contribuții lunare scăzute, vă puteți asigura și pentru situațiile de urgență.

În Germania, fiecare a cincea persoană va fi neangajată înainte de vârsta de pensionare, dar numai unul din zece va avea o acoperire adecvată în acest caz. Din moment ce statul nu sare la ajutorul dvs., falimentul financiar vă poate amenința într-un mod real. Dar asta nu trebuie să fie așa! Asigurarea de incapacitate poate preveni acest lucru. Puteți face acest lucru independent, ca supliment la asigurarea de viață sau la asigurarea de pensie. Este important să o legați în timp și să vă asigurați într-un timp scurt.

Aici aveți posibilitatea de a afla tot despre asigurarea de incapacitate de muncă!

Asigurarea împotriva pierderii veniturilor din cauza incapacității de muncă nu este un element de lux, potrivit experților financiari. Mai degrabă, pentru lucrători și liberi profesioniști este una dintre cele mai importante politici de asigurare. Cei care nu mai pot să-și exercite profesia din motive medicale se află adesea pe marginea falimentului financiar, fără o acoperire adecvată a asigurărilor. Important: să fiți informat la timp! În special, meseriașii, pompierii și asistentele medicale sunt în mare pericol: aceste locuri de muncă sunt foarte laborioase din punct de vedere fizic și mental. Cu toate acestea, administratorii, medicii sau arhitecții vor fi mai puțin probabil să prezinte riscuri de incapacitate.

Cu ajutorul Internet-ului, puteți compara asigurarea de incapacitate cu nevoile dvs. Această variantă, nu este cea mai ieftină, dar este cea mai bună asigurare pe care o puteți alege. Analizând individual ofertele de asigurare de incapacitate, puteți detecta capcanele abrupte. Asigurătorul înțelege că angajatul poate fi îndrumat către o altă profesie, indiferent dacă se află sau nu la locul de muncă potrivit.

Asigurarea de invaliditate

Asigurarea de invaliditate este de fapt făcută pentru o urgență completă.

Unele aspecte importante diferă de asigurarea de incapacitate: aceasta din urmă are efect dacă persoana asigurată poate justifica un handicap mai mare de 50%. Cu toate acestea, asigurarea de invaliditate se plătește dacă se poate demonstra că asiguratul nu poate exercita nicio profesie. Persistența incapacității de muncă poate fi cauzată de o varietate de cauze, inclusiv boli grave sau răniri, handicap și accident. Calificarea profesională, experiența sau mijloacele de trai anterioare ale asiguratului nu joacă nici un rol în această asigurare. Deoarece mulți lucrători nu sunt în măsură să plătească pentru incapacitatea survenită la locul de muncă, singura lor opțiune este asigurarea de invaliditate. Deși acesta este valabilă doar cel mai rău caz, iar astfel este și cea mai ieftină variantă.

Alfred Gräf

Specialist în asigurări germane

Aveți întrebări?

Oferim mulți ani de experiență pe piața asigurărilor din Germania.
Căutați-ne cu încredere!

Suntem bucuroși să vă informăm prin e-mail și telefon, în fiecare zi
între 8:00 și 20:00!