Asigurarea obligatorie de sănătate

Conform legii care a intrat în vigoare la 1 ianuarie 2009, rezidenții și lucrătorii din Germania sunt obligați să încheie o asigurare obligatorie de sănătate (Krankenversicherung).

Persoanele fizice singure sunt scutite de această obligație prin lege. Cu toate acestea, specialistul în asigurări îi sfătuiește și pe persoanele fizice singure să încheie asigurări de sănătate cât mai curând posibil, deoarece în orice situație de viață, poate exista o boală sau un accident care ar putea pune acea persoană în pericol financiar.

Într-o astfel de situație, toată lumea ar fi fericită dacă ar putea plăti o asigurare publică privată sau prevăzută de lege în valoare de 300 de euro sau mai mult pe lună. Companiile de asigurări din Germania oferă două opțiuni de asigurări de sănătate. Prima este asigurarea de sănătate publică, obligatorie, care se bazează pe salariile brute. În acest caz în funcție de compania de asigurări, se scad 15,5% – 15,7% -16,2% pe lună din salariul brut pentru asigurarea de sănătate.

A doua opțiune este asigurarea privată cu acoperire completă. Este bine de știut faptul că acest privilegiu se aplică nu numai persoanelor cu venituri mari (salariu brut minim de 56.250 de euro pe an), ci și persoanelor singure. În cazul persoanelor singure, prima lunară depinde de vârsta asiguratului și de circumstanțele asigurării. (de exemplu, apartament cu un dormitor, intervenția medicului primar, 50 de euro pe zi pentru concediu medical, etc.).

Medicii oferă îngrijire mai rapid celor care au asigurări private de sănătate în Germania, deoarece acești pacienți aduc beneficii semnificativ mai mari medicului, cabinetului medical, clinicii sau spitalului.

Dacă condițiile individuale de viață o permit, atunci desigur se recomandă asigurarea de sănătate privată.

Categorie: Asigurare de sănătate


admin

1UbncrAeJ9Y^t@)VR0GRSY8r