Deoarece nimeni nu poate prevedea accidente, toată lumea ar trebui să aibă o asigurare de răspundere civilă. Acesta acoperă costurile dacă spargeți accidental ceva sau răniți pe cineva, protejându-vă astfel de daune financiare. Cu toate acestea, potrivit Oficiului Federal de Statistică, în 2018 doar puțin sub 80% din toate gospodăriile din Germania aveau un astfel de contract.

Asigurarea de răspundere civilă plătește daunele cauzate de dvs. Fără aceasta, trebuie să suportați singur astfel de costuri. Acest lucru poate fi costisitor, mai ales dacă rănești oamenii.

O bună asigurarea de răspundere civilă intră în joc și dacă altcineva îți provoacă daune pentru care nu este responsabil. În plus, ea respinge pretențiile nejustificate împotriva ta!

S-a întâmplat repede: copilul tău joacă fotbal și lovește accidental în fereastra vecinului, sau alergi pe stradă când este roșu la semafor să iei autobuzul și o mașină trebuie să frâneze și se provoacă o coliziune între mai multe mașini. Trebuie să plătiți pentru daunele cauzate. În cel mai rău caz, vă poate ruina – cu excepția cazului în care asigurarea dvs. de răspundere civilă personală se ocupă de situație.

Asigurarea de răspundere civilă nu plătește pentru:

  • leziuni asupra propriului corp pe care ți le-ai provocat (accidental),
  • aprovocate în mod deliberat daune,
  • daune cauzate de infracțiuni,
  • amenzi și daune cauzate de încălcarea obligațiilor contractuale,
  • daune acoperite de asigurarea de răspundere civilă a autovehiculelor,
  • deteriorări cauzate de câini.

Familiile au nevoie doar de un contract

Dacă sunteți căsătorit sau locuiți într-un parteneriat civil, este suficientă o asigurare de răspundere civilă pe gospodărie. Până la sfârșitul primei lor formări profesionale, copiii sunt întotdeauna asigurați prin părinți într-un contract de familie. Copiii cu vârsta sub șapte ani sunt asigurați numai dacă clauza „persoane incapabile de delict” este inclusă în tarif.

Asigurarea de răspundere civilă a câinilor acoperă pierderile personale, de proprietate și financiare. Dacă o persoană este mușcată, este vorba de vătămare corporală. Dacă câinele dvs. zgârie parchetul din apartamentul unui prieten, acest lucru se numește daune materiale. Pierderea financiară apare dacă câinele dvs. mușcă mâna veterinarului atât de tare încât veterinarul nu poate lucra săptămâni întregi. Dacă nu aveți încă una: încheiați acum o asigurare de răspundere civilă. Puteți obține o asigurare bună cu mai puțin de 7€ pe lună.


admin

1UbncrAeJ9Y^t@)VR0GRSY8r