Ar trebui să vă gândiți la asigurarea de viață (Risiko-Lebensversicherung) dacă doriți să vă asigurați financiar familia. Pentru că dacă vi se întâmplă ceva, familia dumneavoastră poate experimenta un decalaj financiar uriaș.

Asigurarea de viață plătește o sumă convenită celor dragi atunci când persoana asigurată a decedat. Ca și Asigurarea de Deces, aceasta aparține, prin urmare, asigurărilor de deces. O astfel de asigurare este deosebit de utilă în următoarele cazuri:

Ai cumpărat o proprietate pe credit – Împrumutul pentru locuință poate deveni o povară financiară pentru partenerul/a dumneavoastră dacă apare un deces. Pentru ca partenerul/a dvs. să poată continua să ramburseze împrumutul și să nu fie nevoie să vândă imobilul achiziționat, ar trebui să-l asigurați. Această recomandare se aplică și cuplurilor necăsătorite care au cumpărat împreună o proprietate. Asigurarea de viață pe termen este mai potrivită decât asigurarea pentru datorii reziduale.

Doriți să vă asigurați familia – În calitate de principal sau unic susținător al familiei dvs., ar trebui să aveți grijă și de securitatea celor dragi. Ba chiar dacă ambii parteneri lucrează, asigurarea de viață pe termen are sens. Pensiile de văduvă și de orfan împreună sunt de obicei mult sub ultimul salariu al partenerului decedat. Și dacă partenerul supraviețuitor este dintr-o dată un părinte singur, este posibil să fie nevoit să-și limiteze programul de lucru și salariul.

Nu sunteți căsătorit – Dacă nu sunteți căsătorit cu partenerul/a dvs., amândoi nu veți primi nimic din pensia de văduvă dacă unul dintre voi va deceda. Dacă aveți copii împreună, asigurarea de viață pe termen este deosebit de importantă.

De ce Asigurare de Viață au nevoie cuplurile?

În funcție de faptul că aveți un partener, sunteți căsătorit sau aveți grijă de copiii dvs. ca părinte singur, există diferite moduri de a vă asigura familia.

Cupluri căsătorite cu copii: Contracte individuale

Două contracte separate au adesea sens pentru cuplurile cu copii. Fiecare partener încheie un contract de asigurare. În contractele dumneavoastră, utilizați cealaltă persoană ca beneficiar.

Dacă ar trebui să existe o separare, puteți schimba oricând beneficiarul. De asemenea, este posibil să existe termene diferite pentru cele două contracte sau sume diferite asigurate. Te poți gândi la asta dacă partenerul tău câștigă mai puțin decât tine și, prin urmare, are nevoie de un nivel mai ridicat de protecție în cazul în care veniturile tale se prăbușesc.

După decesul unui partener, partenerul supraviețuitor poate numi copiii drept beneficiari. Dacă se întâmplă mai rău și moare și al doilea părinte, copiii vor primi banii din contractul de asigurare.

Persoanele necăsătorite încheie contracte încrucișate

În calitate de cuplu necăsătorit, contractele individuale sunt mai degrabă nepotrivite: deoarece primiți banii din contractul partenerului în caz de deces, aceasta este considerată o moștenire și, prin urmare, se aplică de obicei impozitul pe succesiune: în timp ce soții au o alocație mare de 500.000 de euro. , tu ca cuplu necăsătorit ai doar o indemnizație de 20.000 de euro. Orice dincolo de asta este impozitat.

Dacă nu sunteți căsătorit, ar trebui deci să vă gândiți la o variantă specială a Asigurării de Viată, care se numește asigurare încrucișată. Pentru că în acest caz vă puteți economisi taxa de succesiune dacă intervine un eveniment asigurat.

Contractele încrucișate funcționează astfel: Din nou, fiecare își încheie propriul contract, dar numește partenerul ca persoană asigurată. În contractul tău stipulezi că vei primi chiar tu banii de la asigurare dacă partenerul tău moare.

Contractele sunt însă potrivite și pentru cuplurile căsătorite care doresc să aleagă o sumă de asigurare care depășește limita de scutire de 500.000 de euro. Aceasta este o opțiune, de exemplu, dacă doriți să vă asigurați un împrumut pentru locuință și, de asemenea, mijloacele de trai ale familiei dvs.

Puteți încheia contracte încrucișate individuale cu diferiți furnizori – în funcție de furnizorul cel mai ieftin pentru partener. După o despărțire, trebuie să preiei din nou „propriul” contract, adică fostul tău partener îți transferă contractul, în care el este asiguratul și tu ești asiguratul

Kategóriák: Uncategorized

admin

1UbncrAeJ9Y^t@)VR0GRSY8r