motorkerekpar biztositas

Asigurare pentru motocicletă

Încheiați o asigurare ca să puteți folosi motocicleta în siguranță

Răspundere civilă, asigurare Casco completă și parțială

Legea prevede încheierea asigurării de răspundere civilă pentru toate motocicletele. De asemenea, ca și în cazul mașinilor, puteți decide dacă încheiați o asigurare Casco completă sau parțială. Asigurarea Casco completă, care acoperă daunele propriului vehicul, este costisitoare pentru majoritatea motocicletelor din cauza riscurilor frecvente de accidente de motocicletă. Prin urmare, este mai bine să o limitați la mașini noi sau scumpe.

Asigurarea parțială Casco protejează de obicei împotriva daunelor cauzate de furt și vânat. Pe portalul nostru web recomandat puteți compara prețurile cu sau fără Casco parțial.

Puteți utiliza calculatorul nostru pentru a calcula costul asigurării Dumneavoastră.

Reguli speciale pentru motorete și vehicule similare

Reguli speciale se aplică scuterelor, motoretelor și scuterelor de 50cc: așa-numitele motocicletele mici nu trebuie să fie înregistrate la biroul de licențiere. Tot ce aveți nevoie este o plăcuță de înmatriculare emisă de asigurător, care trebuie obținută până la 1 martie a fiecărui an. Acest lucru se aplică numai vehiculelor cu două roți cu o cursă mai mică de 50 de metri cubi, care ating o viteză maximă de 45 km/ h.

Astfel puteți economisi și mai mult

Folosiți o plăcuță de înmatriculare temporară

O plăcuță de înmatriculare temporară este o oportunitate excelentă de a reduce suma primelor de asigurare. Puteți specifica în ce luni doriți să conduceți vehiculul, de exemplu, din aprilie până în octombrie, iar aceste luni sunt înregistrate pe plăcuța de înmatriculare. Avantajul este că nu trebuie să vă prezentați de două ori pe an la biroul de licențiere pentru a vă înregistra sau a vă declara motocicleta. În plus, asigurătorul calculează contribuțiile doar pentru lunile indicate, astfel încât acestea să fie reduse semnificativ. De exemplu, dacă o plăcuță de înmatriculare temporară este valabilă timp de șase luni, trebuie să plătiți doar o contribuție semestrială. Asigurați-vă că plăcuța Dumneavoastră de înmatriculare temporară este valabilă cel puțin șase luni, în caz contrar nu puteți crește indemnizația de despăgubire.

Reduceți numărul de utilizatori

Trebuie să spuneți asigurătorului Dumneavoastră cine sunt persoanele care pot folosi vehiculul. Încercați să nu fie prea multe persoane. Este mai ieftin dacă numai numele Dumneavoastră este inclus în asigurare. În cazul în care partenerul sau soțul Dumneavoastră este, de asemenea, înregistrat, nu există niciun efect asupra valorii contribuțiilor. Comparați tarifele în diferite combinații.

Alegeți un loc de parcare securizat

 Un garaj sau o parcare acoperită oferă mai multă siguranță decât strada. Cu cât parcați mai sigur motocicleta, cu atât plătiți mai puțin asigurătorului.

Plătiți o contribuție anuală

Asigurătorii oferă de obicei opțiunea de a plăti contribuții lunar sau trimestrial. Prin urmare, este mai ieftin să plătiți contribuții în același timp într-un an. În cazul în care vindeți sau declarați vehiculul, veți primi o rambursare a contribuției excedentare plătite.

Nu specificați un kilometraj prea mare

La fel ca în cazul mașinilor, cu cât acumulați mai mulți kilometri într-un an, cu atât primiți o taxă de asigurare mai mare. Prin urmare, nu specificați un kilometraj prea mare. Dacă depășiți limita specificată, o puteți raporta ulterior asigurătorului.

Alfred Gräf

Specialist în asigurări germane

Aveți întrebări?

Oferim mulți ani de experiență pe piața asigurărilor din Germania.
Căutați-ne cu încredere!

Suntem bucuroși să vă informăm prin e-mail și telefon, în fiecare zi
între 8:00 și 20:00!