În fiecare an trebuie verificată asigurarea vehiculului. Următorul articol oferă o prezentare generală a componentelor importante.

Când vine vorba de asigurarea auto, se face distincția între asigurarea de răspundere civilă și asigurarea CASCO și alte tipuri de asigurări suplimentare. Asigurarea de răspundere civilă este cerută de lege, ceea ce înseamnă că nu va exista aprobare fără dovada acestei asigurări. Asigurarea CASCO și alte asigurări pentru mașini / motociclete sunt voluntare.

Asigurarea de răspundere civilă a vehiculului: în cazul în care autoturismul / motocicleta dvs. cauzează pagube terților, asigurarea de răspundere civilă a autovehiculelor vă despăgubesc de cererile de despăgubire. Cerința legală pentru fiecare eveniment dăunător este de 7.500.000 EUR pentru vătămări corporale și 1.120.000 EUR pentru daune materiale. Pentru a nu experimenta surprize neplăcute chiar și în caz de daune majore, vă recomandăm un contract cu cea mai mare acoperire posibilă de 100.000.000 € per eveniment de pierdere.

Asigurare parțial CASCO: această asigurare parțial CASCO este, în general, posibilă dacă valoarea de înlocuire a vehiculului este mare sau dacă vehiculul este închiriat sau finanțat și, în plus, dacă vehiculul are o vechime mai mică de opt ani. Parțial CASCO acoperă daunele cauzate de

  • Sticlă spartă,
  • Foc și explozie,
  • Furtună, fulgere, grindină și inundații,
  • Furt,
  • Coliziuni cu vânatul sălbatic (de exemplu, căprioare sau mistreți),
  • Mușcături de jder pe cabluri, furtunuri și fire,
  • Deteriorarea cablului datorită scurtcircuitului.

Asigurare completă CASCO: asigurarea completă extinde acoperirea asigurării parțiale și oferă protecție suplimentară în caz de deteriorare a vehiculului în accidente provocate de dumneavoastră, în cazul în care un șofer fuge de la locul accidentului și în caz de intenție (vandalism). În funcție de valoarea vehiculului, asigurarea completă este în general posibilă în primii 6 până la 7 ani de la înregistrarea inițială sau dacă valoarea de înlocuire este foarte mare sau dacă vehiculul este închiriat sau finanțat. În cazul mai multor ani de asigurare fără daune, asigurarea completă poate fi mai ieftină decât asigurarea CASCO parțială, datorită reducerii acordate fără daune.

Prima pentru asigurarea autovehiculelor depinde de mulți factori, cum ar fi tipul vehiculului, SFR, kilometri parcurși anual, grupul de utilizatori și clasa regională. Asigurați-vă că raportați întotdeauna modificărilor acordurilor contractuale către asigurătorul dvs. În caz contrar, există riscul pierderii reducerilor și a penalităților contractuale potențial severe. Cu reducerea fără daune, anumite condiții pot duce la o clasificare mai favorabilă, de exemplu, dacă ați asigurat deja o mașină, aveți permisul de conducere de cel puțin trei ani sau puteți prelua reducerea fără daune de la cineva care nu mai are nevoie de vehiculul lor.

Alte recomandări:

Polița ”Mallorca” protejează închirierea de mașini în alte țări europene, precum și în Germania. Cu excepția acoperirii de bază, polița ”Mallorca” este deja integrată în majoritatea polițelor.

Acoperirea GAP este cea mai bună opțiune pentru închirierea vehiculelor, care acoperă orice deteriorare a vehiculului legată de daune.

Daunele ar trebui acceptate și în caz de neglijență gravă. Cu toate acestea, accidentele sub influența alcoolului sau a drogurilor sau comportamentul grav neglijent în legătură cu furtul mașinii nu sunt acoperite.

Extinderea la accidente cu toate animalele nu ar trebui luată în considerare numai în zonele rurale, deoarece, pe lângă animalele sălbatice, cum ar fi căprioarele, sunt asigurate și accidentele cu animale domestice.

Asigurarea de protecție a șoferului (care nu trebuie confundată cu asigurarea pentru accidentul șoferului) acoperă pierderea câștigurilor și compensația pentru suferință, chiar și în caz de neglijență personală și, prin urmare, este recomandată șoferilor fără o sitiație financiară adecvată în caz de accident.

Costuri precum defecțiunile și serviciile de remorcare până la costurile de cazare în caz de defecțiune prelungită pot fi acoperite în asigurarea vehiculului sub forma unei acoperiri de asigurare a vehiculului, alternativ printr-un club auto sau ca parte a garanției de mobilitate a producătorului.


admin

1UbncrAeJ9Y^t@)VR0GRSY8r