Accidentele nu pot fi prevăzute niciodată, ele se întămplă!

Un  muncitor de hală cade de pe scară, un școlar se rănește în urma unui salt, un specialist IT alunecă în drum spre muncă și își produce o fractură la picior: Toate aceste evenimente și multe altele au un lucru în comun – sunt un caz pentru asigurarea de accidente de stat.

Sarcina asigurării de accidente de stat este de a restabili sănătatea și productivitatea persoanei asigurate după un accident de muncă sau o boală profesională. Dacă acest lucru nu este posibil, asigurării de accidente de stat plătește părții vătămate sau persoanelor aflate în întreținerea acestora o pensie.

Cine este asigurat?

Angajații și stagiarii, dar și copiii de grădiniță, școlari și studenți sunt asigurați împotriva accidentelor. Dacă aveți grijă de rude acasă, vă bucurați și de protecția asigurării pentru accidente.

Cu toate acestea, dacă bunicii au grijă de nepoți, nu se aplică asigurarea legală pentru accidente. Aceasta a fost decisă de Curtea Socială Federală (hotărârea din 19 iunie 2018, Az. B 2 U 2/17 R). Cu toate acestea, acoperirea asigurării se aplică pentru îngrijitorii și îngrijitorii de copii înregistrați la Oficiul de Asistență pentru Tineret.

Asigurarea acoperă, de asemenea, persoanele care lucrează în interesul publicului, precum donatorii de sânge, martorii sau judecătorii laici în procedurile judiciare și asistenții în caz de accident. Puteți găsi o imagine de ansamblu completă a persoanelor care sunt acoperite de asigurarea legală împotriva accidentelor în Cartea a șaptea a Codului Securității Sociale (SGB VII, secțiunile 2, 3 și 6).

Antreprenorii, lucrătorii independenți și profesioniștii independenți se pot asigura voluntar pe ei înșiși și pe soții lor care lucrează în companie, cu condiția să nu fie angajați în cadrul companiei și, prin urmare, oricum sunt asigurați obligatoriu prin lege. Funcționarii publici nu sunt protejați de asigurarea legală împotriva accidentelor, în schimb primesc ceea ce este cunoscut sub numele de asigurare împotriva accidentelor.

Protecția împotriva accidentelor este gratuită pentru dvs. în calitate de angajat,dar să nu uităm că situațiile din viața privată pot fi asigurate doar cu o asigurare privată și faptul că asigurarea de accidente de stat oferă suport financiar în proporție de aproximativ 30%, lăsând astfel o marjă de 70% neacoperită.


admin

1UbncrAeJ9Y^t@)VR0GRSY8r