apolasi-biztositas1691

Asigurarea obligatorie de boală

Conform legii, care a intrat în vigoare la 1 ianuarie 2009, rezidenții și lucrătorii, care sunt doar rezidenți în Germania sunt obligați să ăncheie asigurare obligatorie de boală (Krankenversicherung).

Persoanele necăsătorite sunt scutite de această obligație. Cu toate acestea, profesioniștii din domeniul asigurărilor sfătuiesc fiecare persoană să încheie asigurarea de boală cât mai curând posibil, deoarece în orice situație de viață poate apărea o boală sau un accident care ar putea amenința persoana din punct de vedere financiar.

Într-o astfel de situație, toată lumea ar fi fericit să plătească o asigurare privată sau juridică de 300 EUR sau mai mult pe lună. Companiile germane de asigurări oferă două opțiuni de asigurări de sănătate. Prima este asigurarea publică legală, care se bazează pe salariul brut. În funcție de compania de asigurări, 15,5% – 15,7% – 16,2% pe lună sunt deduse din salariul brut pentru asigurarea de boală.

A doua opțiune este asigurarea privată cu asigurare de sănătate completă. Cu toate acestea, acest privilegiu nu este doar pentru persoanele cu veniturile mari (salariul minim brut de 56.250 EUR pe an), ci și persoanelor necăsătorite. Pentru persoanele necăsătorite, taxa lunară de plată depinde de vârsta asiguratului și de condițiile de asigurare (de exemplu, un apartament cu o cameră, o intervenție chirurgicală, o indemnizație de boală de 50 de Euro pe zi, etc.).

Medicii tind să trateze mai repede persoanele care au o asigurare privată de sănătate în Germania, deoarece acești pacienți fac profituri mult mai mari pentru medicul, cabinetul medical, clinica sau un spitalul respectiv.

Dacă condițiile individuale de viață permit acest lucru, atunci este firesc să se recomande asigurarea privată de sănătate.

Contact:
Alfred Gräf
015171767010
Alfred-Florin.Graef@ergo.de
Web: asigurareingermania.ro


admin

1UbncrAeJ9Y^t@)VR0GRSY8r