Nimănui nu-i place să aibă probleme cu angajatorul lui. Dar asta se întâmplă adesea: în 2018, Oficiul Federal de Statistică a numărat aproape 327.000 de procese soluționate în instanțe. Adesea este vorba despre salariu sau o reziliere de contract. Spre deosebire de alte litigii de drept civil, trebuie să vă plătiți singur avocatul, chiar dacă câștigați procesul (secțiunea 12a Legea privind instanța de muncă). Acest lucru s-ar putea scumpi; și nu a mai rămas mult din compensația pe care v-o poate acorda instanța. Cu o asigurare de protecție juridică, vă protejați de consecințele financiare ale unui astfel de litigiu legal și vă aflați într-o poziție mult mai bună față de șeful dumneavoastră.

Asigurarea de protecție juridică oferă aceste servicii:

Dacă protecția dreptului muncii merită depinde de situația profesională și de cât de mare evaluați riscul unui litigiu. Dacă problemele amenință, totuși, ar trebui să acționați rapid, deoarece puteți profita de avantajele asigurării numai după așteptarea a trei luni.

De obicei, nu puteți accesa protecția legală a muncii ca o poliță separată. Asigurătorii o oferă adesea numai în legătură cu protecția juridică privată generală.

Există contracte profesionale de protecție juridică pentru lucrătorii sau angajații din serviciile publice. Există asigurări speciale de protecție juridică pentru anumite grupuri profesionale, de exemplu funcționari publici sau medici. Pensionarii, profesioniștii independenți și lucrătorii independenți nu au de obicei probleme cu legislația muncii și nu au de fapt nevoie de protecție specială în domeniul dreptului muncii. Membrii de Sindicat au adesea în mod automat o asigurare profesională de protecție juridică.

Cele mai importante cazuri de drept al muncii pe care le puteți acoperi includ:

 • Avertizări,
 • Rezilieri și neplăți,
 • Salariile lipsă, precum și bonusurile de vacanță și de Crăciun,
 • Remunerația pentru orele suplimentare lucrate,
 • Disputări despre referința postului sau alte documente de lucru
 • Protecția minorilor sau a  perioadei de maternitate.

Asigurarea acoperă următoarele servicii și costuri în caz de litigii în dreptul muncii:

 • Onorariile avocaților proprii conform Legii privind Remunerarea Avocaților,
 • Cheltuieli de judecată și executor judecătoresc,
 • Fonduri pentru martori,
 • Costuri pentru avizele necesare ale experților,
 • Costurile procedurilor de judecată,

Alte costuri secundare, dacă este necesar.

Deduceți costurile de asigurare de protecție legală a muncii la  impozite (Steuererklärung)

Puteți solicita cheltuielile pentru asigurarea de protecție legală pentru modulul de protecție a dreptului muncii în declarația fiscală ca cheltuieli legate de venit în Anexa N. Proporția exactă pentru această zonă în cadrul asigurării pentru cheltuieli juridice este în medie între 40 și 60%.


admin

1UbncrAeJ9Y^t@)VR0GRSY8r