nyugdijbiztositas169

Asigurarea de pensie

80% din viața noastră se învârte în jurul muncii, astfel încât oricare dintre noi este foarte fericit în momentul în care poate să se odihnească după anii de lucru. Baza pentru aceasta este, desigur, asigurarea de pensie (Rentenversicherung). Comparativ cu restul lumii, Germania are cea mai bună lege a asigurărilor de pensii.

Acesta are clauze simple: cu cel puțin 45 de ani angajați, dintre care cel puțin 5 ani lucrați în Germania; plata asigurări de pensii germane și împlinirea vârstei de 67 de ani. În aceste condiții și dumneavoastră puteți beneficia de prestațiile asigurării de pensie.

Cu toate acestea, atunci când s-a adoptat această lege, nu s-a ținut cont de creșterea ratei natalității și de creșterea longevității. De aceea, am ajuns astăzi la aplicarea principiului I. Aceasta înseamnă că, în prezent fiecare angajat din Germania plătește pensia unui pensionar. Este logic faptul că, acest sistem de plăți nu poate funcționa fără un sprijin bugetar, iar în viitor situația va deveni din ce în ce mai incertă.

Ajutorul este asigurat de asigurările private de pensii care, pentru un viitor sigur, sunt vitale pentru fiecare persoană care trăiește în Germania. Există două produse de asigurare. Primul este produsul de garanție (Garantie Produkt), al doilea este produsul de șansă (Chance Produkt). Produsul de garanție (Garantie Produkt) garantează că, la atingerea vârstei de pensionare, primiți  cel puțin 100% din suma pe care ați plătit-o. Această asigurare poate, bineînțeles, să obțină un profit prin investiții în Germania. Se investește în cele 30 de companii de top, cum ar fi Siemens, BMW, DAIMLER, SAP, BAYER etc. În funcție de scadența și suma lunară de plată, aceste sume pot fi în categoria a două sau trei cifre de mii, adică zeci de mii și sute de mii. Avantajul asigurării private de pensii este că, la sfârșit puteți decide dumneavoastră cum să primiți banii: într-o singură sumă sau ca pensie lunară.

De exemplu, vom ridica deodată 60.000 de euro, ne vom întoarce în România și vom trăi comfortabil. Cu toate acestea, aceste venituri sunt impozabile, iar consilierul fiscal ar trebui să fie consultat în legătură cu acest aspect. Produsul Chance (Chance Produkt) vă poate aduce un profit mai mare, dar nu garantează că veți fi rambursați integral pentru suma pe care ați plătit-o.

Există întotdeauna un contra-argument puternic: Germania este o putere economică. Toți vin aici pentru a investi bani. Dacă Germania se va prăbuși, atunci viitorul celorlalte țări va înceta, de asemnea. Deci, sugestia mea este că, indiferent de produsul pe care îl alegeți dintre cei doi, încheiați o asigurare privată de pensie (pe lângă asigurarea obligatorie de pensie impusă de stat). Astfel nu vă asigurați doar pe voi înșivă, ci în cazul unui deces, și pe familia dvs., precum și pe copiii voștri, care vor avea acces la o contribuție semnificativă în acest caz.

Dacă întâmpinați probleme financiare, aveți întotdeauna o bază financiară sigură în asigurarea dvs., la care dacă este cazul, aveți acces. În legătură cu acest aspect trebuie să vă consultați cu compania de asigurări.

Contact:
Alfred Gräf
015171767010
Alfred-Florin.Graef@ergo.de
Web: asigurareingermania.ro


admin

1UbncrAeJ9Y^t@)VR0GRSY8r