Cum fucționează pensia riester?

Anual 154 de euro pentru adulți și 300 EUR pentru copii:

Bani de la stat pentru dvs. și copiii dvs. – Folosiți inteligent pensia Riester (Riester-Rente) și economisiți prin stimulente fiscale de la fondurile de stat pentru dumneavoastră și copiii dvs. Pensia de la Riester este foarte profitabilă pentru angajați, deoarece nu există finanțare mai benefică, decât prin pensia Riester. Am rezumat la prima vedere cele mai importante informații.

De ce să vă alăturați?

Fiecare angajat și stagiar care plătește contribuțiile obligatorii la sistemul legal de pensii poate beneficia de sprijinul Riester.

Cum funcționează pensia Riester?

 La un furnizor de servicii Riester, cum ar fi o bancă sau o companie de asigurări, încheiați un tip de contract de economisire și plătiți contribuții la pensionare. Dimensiunea contribuției dvs. – în anumite limite – este determinată și modificabilă de dumneavoastră în orice moment. Cu cât economisiți mai mult, cu atât mai puțin va trebui să plătiți la indemnizațiile de stat. Capitalul acumulat, desigur, are un randament, la care se aplică rata dobânzii. Deci, puteți obține o avere de zeci de mii de euro de la Riester pentru economii de câteva sute de euro. Totuși: Contractul Riester selectat trebuie luat în considerare cu atenție. Trebuie să fie valabil mai mulți ani – o schimbare anterioară sau o retragere implică anumite costuri.

Ce finanțări de stat există?

În toate versiunile Riester – fie pentru fonduri, asigurări sau economii bancare – ajutorul de stat este același. Se compune din plăți directe și economii de impozite. Valoarea alocației poate fi de până la 154 de euro pe angajat. Pentru fiecare copil care are dreptul la alocație pentru copii, economisirea cu Riester va primi maximum 185 de euro În cazul copiilor născuți după  data de 31.12.2007, statul acordă un ajutor de până la 300 de euro. Oricine care se alătură unui contract de 25 de ani va primi un bonus de înscriere de 200 de euro o singură dată. Pentru calcularea tuturor acestor suplimente și pentru transferarea unui furnizor de produse Riester la o bancă, este responsabilă autoritatea din Brandenburg an der Havel: acolo se află Autoritatea Centrală de Asistență pentru Pensii (Zentrale Zulagenstelle für Altersvermögen, pe scurt ZfA). În plus, suma de economii poate fi dedusă din impozit. Se pot deduce până la maximum 2.100 de euro pe an. Totuși: prin economiile de impozite, dreptul la cote este retras din nou. Acest lucru reduce efectul impozitului, în special dacă beneficiile sunt ridicate, în cazul mai multor copii. De exemplu, stimulente fiscale mai clare sunt furnizate pentru persoane necăsătorite cu un venit bun, care au, de asemenea, nevoie de o contribuție mai substanțială la propriul contract Riester. În orice caz, biroul fiscal va examina dacă scutirea fiscală este mai mare decât subvenția individuală de stat. În acest caz, diferența trebuie să fie plătită prin rambursarea impozitului. Apropo, beneficiile fiscale generate de faza de acumulare vor fi parțial recuperate de stat. Întrucât în ​​faza de plată a pensiei Riester este impozitată la o rată de impozitare personală de 100%. O pensie lunară de 150 EUR, de exemplu, crește venitul impozabil anual până la 1800 EUR. Cu toate acestea, fiecare pensionare Riester de economii vă poate salva 30% din suma economiilor într-o singură sumă. Oricine dorește mai mult va trebui să plătească pentru subvențiile și taxele primite.

Cât este contribuția minimă?

Pentru a beneficia de un sprijin guvernamental deplin, economiile Riester vor trebui să plătească cel puțin 4% din venitul brut din anul precedent – până la maximum 2 100 de euro. Suplimentele sunt, de asemenea, incluse. Aceasta este contribuția minimă, bineînțeles că puteți plăti mai mult, dar nu mai primiți beneficii suplimentare. Cu toate acestea, cei care salvează mai puțin de 4% din venituri vor primi o alocație de stat mai mică. De exemplu, dacă se plătește doar jumătate din contribuția minimă, va fi primit doar jumătate din subvenția de stat.

Cine câștigă cel mai mult din ajutorul de stat?

Cele mai multe căștiguri revin celor cu venituri mici și pentru familii. Pentru ei, rata de sprijin este deosebit de ridicată, adică valoarea alocațiilor guvernamentale este mare pentru economiile totale. Protecția consumatorilor recomandă cu fermitate semnarea contractului Riester de către acest grup. Cei care câștigă mai mult sunt adesea mai avantajați cu alte forme de investiții. Câteva exemple de calcule: Un total de 2.000 de euro pentru câștigarea unui venit anual de 50.000 de euro (patru la sută din veniturile sale) ar trebui plătit contractului Riester de către o persoană necăsătorită, pentru a primi ajutorul maxim de 154 de euro. Deoarece suplimentul este compensat, va trebui să plătiți doar 1846 de euro pe an, dacă sunteți necăsătorit. 2000 EUR – 154 EUR = 1846 EUR. Ajutorul de stat se ridica la un total de 7,7%. Dacă clientul Riester are doi copii (născuți înainte de 2008), propria lor contribuție va scădea la 1476 de euro pe an. Deoarece obțineți 185 de euro pentru fiecare copil. 2000 EUR – 154 EUR – 185 EUR – 185 EUR = 1476 euro. Rata ajutorului de stat: 26,2%. Persoana care câștigă un venit anual de 20 000 de euro trebuie să plătească maximum 646 de euro (rata ajutorului de stat: 19,25%); cu doi copii, doar 276 de euro (rata ajutorului de stat: 65,5%). Persoanele fără venit, care au în grijă copii, și sunt fără obligație de asigurare socială pot semna și ei un contract Riester. Ei trebuie doar să salveze suma de bază, adică 5 de euro pe lună. O mama fără venit a doi copii, primește un bonus de stat de 524 de euro, in timp ce plătește doar 60 de euro pe an. Rata ajutorului de stat: 89,73%. Dar trebuie să țineți cont de costurile și taxele care pot fi destul de mari în funcție de contract. Acestea pot reduce în mare măsură rata subvențiilor de stat în cazuri individuale.

Cât de sigure sunt fondurile Riester?

Fiecare versiune Riester are un lucru în comun: la pensionare, contribuțiile individuale și premiile de stat sunt garantate. Se adaugă și anumite randamente, care se schimbă foarte mult în funcție de variabile, dar acestea nu sunt garantate. În plus, contractele Riester subvenționate de stat au fost asigurate împotriva amanetării în faza de acumulare. (Excepție: Contribuții care depășesc contribuția minimă.)

Se poate rezilia total contractul Riester?

Acțiune posibilă, dar neprofitabilă. Deoarece toate alocațiile guvernamentale și economiile de impozite trebuie să fie rambursate. În plus, se poate aplica o taxă de anulare, pe lângă faptul că nu se rambursează costurile plătite, cum ar fi costurile contractuale. Din nou este valabil sfatul: preferabil să lăsați contractul intact.

Din ce perioadă se plătește pensia Riester?

Orice persoană care a semnat contractul Riester până la sfârșitul anului 2011 va avea dreptul la o pensie de la împlinirea a 60 de ani. Pentru noile contracte încheiate începând cu 2012 sunt valabile următoarele: plata nu începe înainte de vârsta de 62 de ani.

Contact:
Alfred Gräf
015171767010
Alfred-Florin.Graef@ergo.de
Web: asigurareingermania.ro


admin

1UbncrAeJ9Y^t@)VR0GRSY8r