biztositas lakasberleshez

Fie acasă, la serviciu sau în timpul vacanței: fără asigurare un accident, incendiu sau furt poate fi foarte costisitor.

Dar de ce fel de asigurare am nevoie și care nu sunt necesare? La ce condiții trebuie să acord atenție?

Alfred Gräf, specialist în asigurări la compania de asigurări ERGO, vă răspunde la cele mai importante întrebări! 

Asigurare de incapacitate de muncă – este într-adevăr o alegere rezonabilă?

Mihai (24) din München:

„Lucrez ca informatician într-un birou. Nu cred că, am nevoie de asigurare pentru incapacitatea de  muncă. Compania mea de asigurări vrea să mi-o vândă. Cum vedeți asta? Cred că, pentru a fi într-adevăr incapabil de lucru, trebuie să se întâmple ceva foarte grav.”

Alfred Gräf: „Incapacitatea este cel mai mare risc. Probabil că acest lucru nu se va întâmpla pentru dvs. la locul de muncă, dar poate apărea întotdeauna o îmbolnăvire cu cancer sau altă boală similară urâtă. Atâta timp cât sunteți tineri, trebuie să aveți pentru orice caz o asigurare de invaliditate, suma de asigurată este netul venitului lunar, dar nu poate fi mai mică de 1.500 de euro pe lună.”

Am nevoie de o asigurare privată de accident?

Petru (30) din Stuttgart:

„Am nevoie de o asigurare privată de accident? Dacă da, ce criterii ar trebui incluse în valoarea asigurării?”

Alfred Gräf: „Asigurarea accidentelor este o alternativă bună dacă nu beneficiați de asigurare de invaliditate accesibilă din cauza unei boli anterioare sau acesta este prea scumpă pentru dumneavoastră. Asigurarea de invaliditate, de asemenea, plătește și în cazul unei boli, în schimb, asigurarea de accidente nu plătește. Cu toate acestea, există profesii în care se produc multe accidente, cum ar fi munca în depozite sau lucrările de construcție. În asemenea cazuri există cu siguranță un raționament pentru asigurare, chiar și pentru o fractură mică la picior merită să încheiați o asigurare de până la 2.500 de euro.

Care sunt asigurările inutile?

Sylvia (44) din Berlin: „De ce fel de asigurări am nevoie și care nu sunt necesare?”

Alfred Gräf: „Aveți nevoie de asigurare de incapacitate de muncă, asigurarea de răspundere civilă este, de asemenea, importantă, asigurarea locuinței numai dacă nu puteți plăti pierderea din buzunarul dvs. În general, trebuie asigurate riscurile care că pot distruge întreaga existență, deci nu neapărat cele care afectează telefonul mobil, bagajele sau ochelarii. Aceste pierderi nu vă amenință existența.”

Este rezonabilă asigurarea de incapacitate a muncii pentru orice fel de profesie?

 Alexandru (55) din Erding: „Asigurarea împotriva incapacității de muncă este rezonabilă în toate profesiile?”

Alfred Gräf: „Este vorba despre asigurarea forței de muncă, nu a profesiei dvs. Dacă nu puteți lucra, datorită unui accident sau a unei boli, nu aveți bani. Acest lucru ar trebui să compenseze asigurarea de invaliditate conform contractului. În plus, față de asigurarea de răspundere civilă, asigurarea de incapacitate este cea mai importantă asigurare voluntară.”

Cum pot să îmi asigur corespunzător familia?

Gianina (38) din Hamburg: „Care sunt cele mai importante asigurări pentru o familie cu copii?”

Alfred Gräf: „În primul rând o poliță de asigurare de viață de risc în așa fel încât, supraviețuitorul să poată continua să le ofere copiilor o bună îngrijire. Pe lângă asta, copiii au asigurări de invaliditate pentru copii (care se suportă în caz de accident și boală), asigurare de răspundere civilă, asigurare de casnică iar pentru părinți asigurare de incapacitate de muncă.”

Pentru cât timp se merită acoperirea CASCO totală pentru mașina mea?

 Gabriel (25) din Heidelberg: „Cât timp este nevoie ca mașina mea să fie acoperită de o asigurare CASCO? Mașina mea are trei ani.”

Alfred Gräf: „Nu există un timp specific. De obicei se vorbește cam de cinci ani sau puteți înceta asigurarea atunci, când puteți plăti pentru accidente sau vandalism din buzunarul vostru. ” 

Asigurare de pensie privată – care este cea mai bună?

Veronica (26) din Tögging: „Care este treaba cu asigurarea de pensie privată: Când este rezonabil de încheiat, care tip este cel mai potrivit?”

Alfred Gräf: „Singura modalitate de a economisi bani și de a vă recompensa în același timp este doar prin asigurarea de pensie de fond. Deoarece acesta poate promova pensia garantată și investesște bani în investițiile economiei germane, care la rândul lor vor genera mai mulți bani, decât în cazul depozitării banilor cu dobândă fixă într-un cont de depozite. În plus, economiile cu ajutoare de stat sunt foarte bune, de exemplu în cazul economiilor Riester, puteți primi anual până la 154 de euro și până la 300 de euro pe copil din partea statului. În același timp, beneficiați de un avantaj fiscal în stadiul de acumulare.”

Să închei o asigurare suplimentară pe lângă asigurarea de îngrijire?

Alex din Erlangen: „M-am născut în 1971. Are sens să adaug o asigurare suplimentară la asigurarea de îngrijire?”

Alfred Gräf: „Asigurarea auxiliară de asistență medicală este un subiect foarte fierbinte, deoarece costurile sunt aproape explozive. Din nefericire, ofertele de pe piață nici măcar nu merită menționate pentru că sunt prea scumpe, prea vagi și oferă servicii limitate. Testarea produselor sau testarea fiscală este reîmprospătată la fiecare 1-2 ani și s-ar putea să ofere în curând oferte acceptabile.”

Contact:
Alfred Gräf
015171767010
Alfred-Florin.Graef@ergo.de
Web: asigurareingermania.ro


admin

1UbncrAeJ9Y^t@)VR0GRSY8r