Asigurarea de invaliditate este una dintre cele mai importante tipuri de asigurare. Are sens și este deosebit de important dacă sunteți dependent de veniturile din muncă. Protecția de stat împotriva handicapului profesional este insuficientă pentru a acoperi costurile vieții de zi cu zi.

Prin urmare, asigurarea privată de invaliditate este deosebit de necesară și utilă pentru:

  • toți angajații care nu se pot descurca fără veniturile din muncă
  • Independenții, deoarece adesea nu au asigurare de pensie
  • Începători de carieră, pentru că tinerii cu sănătate bună se pot asigura încă destul de ieftin.

Funcționarii cu mulți ani de serviciu nu au întotdeauna nevoie de o asemenea asigurare. Primesc o pensie cu mult peste nivelul pensiei de invaliditate. În cazul în care costul vieții lor este mai mare decât dreptul la pensie, funcționarii publici pot încheia și o asigurare de invaliditate.

Funcționarii publici revocați și stagiari ar trebui neapărat să încheie o asigurare de invaliditate, întrucât nu au încă dreptul la pensie.

Protecția juridică este scăzută

Dacă ați plătit la asigurarea de pensie pentru cel puțin 36 de luni în ultimii cinci ani, aveți în general dreptul la o pensie de invaliditate. Însă, aceasta a este în medie destul de mică, neoferind un support financiar stabil pentru persoanele nevoiașe.

De asemenea, veți primi o pensie de invaliditate numai dacă nu puteți lucra în nicio profesie mai mult de trei ore. Un manager care mai poate lucra ca portar nu primește nimic. Dacă mai poți lucra trei până la șase ore pe zi în orice profesie, vei primi doar jumătate din pensia de invaliditate.

În 2020, 42% din toate cererile de pensie de invaliditate au fost respinse. Acest lucru arată că nu ar trebui să vă bazați exclusiv pe pensia de stat.

Asigurarea de invaliditate oferă cea mai completă modalitate de a vă proteja forța de muncă. Economisirea banilor este rareori o alternativă potrivită si pe termen lung opțiunea cea mai bună pentru dumneavoastră si familie.

A economisi contribuția pentru asigurarea de invaliditate și, în schimb, a pune regulat bani deoparte pentru vremuri nefavorabile pare tentant la început. Dacă nu puteți lucra doar pentru o perioadă scurtă de timp sau numai spre sfârșitul vieții profesionale, acest lucru poate funcționa. Cu toate acestea, nu plătiți în fondul de pensii dacă nu mai puteți lucra. Aceasta înseamnă că trebuie să faci provizii private în ciuda faptului că nu poți munci dacă nu vrei să ajungi cu un venit foarte mic la bătrânețe. Potrivit asigurărilor de pensii germane, persoanele care nu mai pot lucra din motive de sănătate au în medie doar 53 de ani. Dacă deveniți incapabil să lucrați la această vârstă și doriți să vă folosiți economiile pentru a reduce timpul până când ajungeți la vârsta normală de pensionare la 67 de ani, aveți nevoie de o avere mare. Pentru a-ți putea plăti 2.000 de euro pe lună, trebuie să fi economisit 336.000 de euro; în funcție de cum evoluează ratele dobânzilor, poate puțin mai puțin. Doar foarte puțini vor putea face asta.

Kategóriák: Uncategorized

admin

1UbncrAeJ9Y^t@)VR0GRSY8r