Autoritatea de înmatriculare (Zulassungsbehörde) de la reședința principală a proprietarului vehiculului este responsabilă cu înregistrarea unui vehicul. În orașele mai mari, acesta poate fi biroul cetățenilor (Bürgerbüro) sau departamentul administrativ districtual (Kreisverwaltungsreferat), în zonele rurale biroul districtual (Landratsamt). Puteți afla cu ușurință ce autoritate este responsabilă în zona dvs. pe site-ul autorității de trafic rutier.

 Aflați din timp despre orele de deschidere ale biroului responsabil. Dacă este posibil, faceți o programare online. Acest lucru vă scutește de timp de așteptare inutil.

 Pentru înregistrarea vehiculului, în calitate de proprietar al vehiculului, trebuie să vă prezentați personal la biroul de înmatriculare. Dacă nu puteți acționa în calitate de deținător, puteți elibera o împuternicire cuiva cu încredere. Apoi dați reprezentantului dumneavoastră toate documentele necesare. Alternativ, puteți angaja un dealer sau un serviciu de aprobare pentru a vă înregistra vehicululul.

Pentru a înmatricula un vehicul trebuie să aveți cel puțin 17 ani. Minorii au nevoie de permisiunea scrisă a tutorilor legali și trebuie să-și arate legitimația către autorități.

De ce documente am nevoie să înmatriculez un autovehicul în Germania?

Documentele pe care trebuie să le depuneți pentru înmatricularea vehiculului depind dacă vehiculul este nou, folosit sau mașină de companie.

Veți avea nevoie de aceste trei documente în orice caz:

  • un act de identitate valabil, fie o carte de identitate, fie un pașaport cu confirmarea actuală a înregistrării;
  • numărul de confirmare a asigurării electronice (numărul eVB) cu care puteți dovedi că aveți o asigurare valabilă pentru autovehicule;
  • partea de confirmare a înregistrării II (Fahrzeugbrief). Conține cele mai importante date despre vehicul și numește proprietarul vehiculului. Important: numai proprietarul vehiculului poate înregistra o mașină. Proprietarul vehiculului este cineva care folosește mașina în contul său și plătește costurile acesteia. Deținătorul nu trebuie neapărat să fie proprietarul mașinii. La fel de bine ai fi putut închiria mașina. În acest caz, banca sau dealerul ar fi proprietarul.
  • Completați un mandat de debit direct Sepa la biroul de admitere. Prin aceasta, autorizați administrația vamală să colecteze impozitul pe vehicul din contul dvs. Există un șablon pe site-ul autorității pe care îl puteți completa și aduce cu dvs. atunci când vă înregistrați.

Dacă mașina dvs. este o mașină folosită, următoarele documente vor fi adăugate la documentele enumerate mai sus:

  • Partea I de confirmare a înregistrării (Fahrzeugschein) – Toate informațiile despre înmatriculare, proprietarul și echipamentul vehiculului sunt introduse în acest certificat. În cazul unui vehicul uzat, autoritatea de înmatriculare notează schimbarea proprietarului vehiculului în acest document.
  • Dovada inspecției generale (HU) – Acest test asigură caracterul tehnic al vehiculului dumneavoastră. În mod colocvial se mai numește Tüv, dar acum este oferit și de alte centre de testare, cum ar fi Dekra. Testul de emisii (AU) face parte din inspecția principală din 2010 și nu mai trebuie verificat separat.
  • Dacă doriți să importați o mașină dintr-o altă țară din UE, trebuie să prezentați și o declarație de conformitate CE (COC = Certificat de conformitate). Cu acest certificat vă asigurați că vehiculul respectă standardele aplicabile în Europa.

Doriți să vă folosiți mașina ca mașină de companie? Apoi, aduceți-vă extrasul din registrul comercial sau o înregistrare de afaceri.

Chiar aici poți obține un număr eVB pentru a înregistra autovehiculul tău:

Solicitarea numărului EVB în Germania – Asigurare in Germania


admin

1UbncrAeJ9Y^t@)VR0GRSY8r